• Français
 • Nederlands
 • KBC Groep
  Select your language
  Search

  Eerste label ‘Duurzaam repareren’ uitgereikt aan Carglass

  Carglass krijgt van KBC een duurzaamheidslabel

  Maandag 9 februari 2015 — Carglass® heeft vandaag als eerste autoglashersteller in België het label Duurzaam Repareren in ontvangst mogen nemen. Dit gerenommeerde label is ontwikkeld door klanten en leveranciers van autobedrijven zoals verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners en beloont de inzet van bedrijven om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen. Tijdens de ceremonie, die plaatsvond in de kantoren van KBC in Leuven, werd het certificaat namens het Belgische College van Deskundigen overhandigd door Marc Euben, KBC directeur schaderegelingsbeleid.

  Bij duurzame mobiliteit wordt vaak gedacht aan hybride of elektrische auto’s of de constructiematerialen van de auto. Maar een auto moet ook hersteld worden en reparaties veroorzaken veel meer CO2-uitstoot dan de oorspronkelijke productie. Een gemiddelde reparatie veroorzaakt maar liefst 75 kg CO2-uitstoot. Maar ook het gewone onderhoud vraagt aandacht. Om een auto tijdens zijn levensduur op de weg te houden, worden achtmaal zoveel onderdelen geproduceerd dan er ooit opgeschroefd zijn tijdens de productie. Het onderhoud kan, voor hetzelfde geld, een stuk milieuvriendelijker. Stichting Duurzaam Repareren certificeert bandenbedrijven, garages, schadeherstellers en glasherstellers op het gebied van duurzaamheid.

  De non-profit organisatie Duurzaam Repareren is een initiatief van klanten en leveranciers van autobedrijven zoals verzekeraars, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders of fleetowners. Het label werd eind 2014 in België gelanceerd. Het Belgische College van Deskundigen bepaalt de voorwaarden waaraan ondernemingen moeten voldoen om het label ‘Duurzaam repareren’ te mogen gebruiken. 

  De stichting certificeert bedrijven zoals bandenbedrijven, garages, schadeherstellers en glasherstellers die niet alleen een goede service en professionele reparaties van voertuigen aanbieden, maar dit ook op een duurzame manier uitvoeren. Deze marktpartijen, verbonden in het Belgische College van Deskundigen, erkennen de autobedrijven die belangrijke bijdrages leveren aan het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van voertuigen en die voldoen aan opgestelde markteisen ten aanzien van milieuvriendelijk onderhoud, reparatie, schade- en glasherstel e.d.

  KBC maakte van bij de lancering van het label deel uit van het college. KBC is een toonaangevende verzekeraar in België, die waarden als duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid erg belangrijk vindt. Daarom is KBC een van de belangrijkste partijen die dit duurzaamheidslabel mee boven de doopvont heeft gehouden in België.

  Carglass® werd door Duurzaam Repareren gecertifieerd als eerste autobedrijf dat in België alle mogelijke kwalitatieve en organisatorische maatregelen heeft genomen om het milieu te ontzien en dat dus voldoet aan de opgestelde eisen. Het certificaat werd namens het Belgische College van Deskundigen overhandigd door Marc Euben, KBC directeur schaderegelingsbeleid. KBC is een toonaangevende verzekeraar in België, die waarden van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel draagt. Bovendien is KBC één van de belangrijkste partijen die dit duurzaamheidslabel in België tot stand heeft helpen brengen.

  Als klant en opdrachtgever vinden wij het belangrijk dat de herstelbedrijven ons en onze klanten kwalitatief goed van dienst zijn. We verwachten bovendien dat dit met respect voor het milieu en dus voor de samenleving gebeurt. Dat we dit label mogen uitreiken aan een kwaliteitsvolle partner als Carglass®, die qua klantgerichtheid en nu ook qua duurzaamheid zeer hoge normen hanteert, is voor ons bijzonder verheugend. Samen hopen wij op deze manier de duurzaamheidsgedachte met daden te ondersteunen “, zegt Marc Euben.

  Als specialist in het herstellen en vervangen van autoruiten helpt Carglass® meer dan 350.000 automobilisten per jaar. Bovendien engageert Carglass® zich al jaren om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen. ”Wij vragen van alle medewerk(st)ers de volle inzet om deze verwachting om te zetten tot tastbare en meetbare feiten”, vertelt Caroline Ameloot, Sales & Marketing Director. “Wij kunnen dit immers slechts bereiken door de inzet van ieder personeelslid en door hun eigen verantwoordelijkheidszin t.o.v. de kwaliteit van hun werk, maar ook ten aanzien van de veiligheid en milieu.”

  Duurzaam Repareren kondigt aan dat er binnenkort ook nog andere schadeherstellers kans maken op het label. Op dit ogenblik zijn er meerdere bedrijven onderworpen aan het screeningsproces, dat dus door Carglass® als eerste succesvol werd afgerond.