KBC biedt jonge chauffeurs betaalbare autoverzekering via KBC-MyFirstCar

Chauffeurs van 18 tot 29 jaar, die tot nu toe in de KBC-autoverzekering van hun ouders opgenomen zijn, kunnen nu - via KBC-MyFirstCar - genieten van een voordeliger eigen autoverzekering voor een eerste eigen wagen. 

“Jongere chauffeurs zijn – jammer genoeg - vaker betrokken bij auto-ongevallen. Deze verhoogde schadelast voor jongeren is een wetmatigheid waar geen enkele verzekeraar, ook KBC, aan ontsnapt. Jonge chauffeurs betalen daardoor gemiddeld een duurdere premie voor hun autoverzekering. Daarom wil KBC, naast het reeds bestaande KBC Start2Drive-aanbod, een gepaste en betaalbare oplossing bieden aan jonge chauffeurs waarvan de ouders al langer een verzekeringsportefeuille bij KBC hebben”, aldus Hans Verstraete, Algemeen Directeur KBC Verzekeringen. 

KBC helpt jonge chauffeurs op weg

Jonge chauffeurs zijn vaker betrokken bij auto-ongevallen: in 2011 ging het om een op vijf mannelijke chauffeurs van 18 jaar, tegenover een op twaalf van de 30-jarigen, volgens een studie van Assuralia naar de schadefrequentie bij autoverzekering BA in 2011. Een recent onderzoek van de FOD Economie over de BA- autoverzekering bij jongeren bevestigt het effect daarvan in de premie die jongeren daarvoor betalen.

Als bank-verzekeraar voor het gezin zoekt KBC naar oplossingen om de autoverzekering betaalbaar te houden voor de hele familie, dus ook voor de jongeren van 18 tot 29.

Daarom brengen KBC en CBC nu KBC-MyFirstCar op de markt.

Wat is KBC-MyFirstCar ?

Twee jaar geleden lanceerde KBC al KBC-Start2Drive waarbij jongeren, gedurende de eerste 24 maanden na het behalen van het voorlopig rijbewijs, zonder meerkost opgenomen kunnen worden in de autoverzekeringspolis van hun ouders. Startende chauffeurs genieten daardoor de dekking van de verzekering van hun ouders, zonder bijkomende premie of hogere franchise.

KBC-MyFirstCar vervolledigt dit aanbod door een betaalbare oplossing te bieden voor jongeren die een eerste eigen wagen op hun eigen naam willen laten verzekeren. Een jongere van 18 tot 29 jaar die al opgenomen was als bestuurder in de verzekeringspolis van de ouders, kan dankzij KBC-MyFirstCar genieten van zowel een gunstige bonus-malus als van een voordeeltarief voor de verzekering van zijn wagen, voor zover zijn ouders ook andere verzekeringen bij KBC afgesloten hebben.

KBC erkent dat de hogere schadelast bij jonge chauffeurs ook voor hogere verzekeringspremies zorgt, maar onder meer dankzij de solidariteit op verzekeringsvlak binnen het gezinsverband biedt KBC-MyFirstCar voor hen een betaalbare oplossing”, besluit Hans Verstraete.

We illustreren dit met een concreet voorbeeld: een 22-jarige koopt een Volkswagen Golf 74kW en wil graag bij KBC een autoverzekering afsluiten. Hij heeft zijn voorlopig rijbewijs gehaald op 18 jaar en staat al 4 jaar lang als bestuurder vermeld in de KBC-autoverzekeringspolis van zijn ouders.  Met KBC MyFirstCar kan zijn eigen polis in dit geval starten aan de laagste bonus-malus graad en bedraagt zijn premie voor de BA-verzekering slechts 495,37 euro. Ruim onder de gebruikelijke marktpremies voor jongeren. Uit het onderzoek van de FOD Economie over de BA- autoverzekering bij jongeren bleek immers nog dat bij de 18 tot 24 jarigen de gemiddelde premie op 820.61 euro lag.

Meer dan enkel maar autoverzekeringen voor jongeren

KBC creëerde ook, samen met WeZoozAcademy, een app voor smartphones waarmee toekomstige chauffeurs kunnen oefenen voor het theoretisch rijexamen. Die app werd intussen al ongeveer 70.000 gedownload, twee maal zoveel als eind 2012. Deze app is inmiddels de tweede belangrijkste app van KBC, na de KBC Mobile Banking App.

Jongeren die de aankoop van hun eigen nieuwe of recente tweedehandswagen willen financieren, kunnen vandaag ook een autokrediet afsluiten tegen een Jaarlijks Kostenpercentage van 2,2%.

 

Lexicon:

  • Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) : Wettelijk verplichte verzekering voor wagens. De BA-verzekering komt tussenbeide wanneer, naar aanleiding van een ongeval, vaststaat dat één van de door de verzekeringsovereenkomst gedekte personen aansprakelijk is. Ze dekt met andere woorden de aansprakelijkheid van de verzekerde voor de schade die derden door zijn fout geleden hebben.
  • Bonus-Malus: een Bonus-malusregeling is een systeem waarbij de hoogte van de premie mee wordt bepaald door een bonus (kortingspercentage) voor schadevrij rijdende chauffeurs en een malus voor schadeveroorzakende chauffeurs.
  • Betreft Autokrediet:
  1. De KBC-autolening is een lening op afbetaling van kredietgever KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226. RPR Brussel-FSMA 026.256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van uw kredietaanvraag door KBC Bank NV.
  2. Vaste jaarlijkse debetrentevoet en jaarlijks kostenpercentage. Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 15 000 euro en een looptijd van 48 maanden, betaalt u 48 maandelijkse aflossingen van 326,60 euro of in totaal 15 676,80 euro. Tarief geldig voor leningen op afbetaling aangevraagd in de periode van 11-01-2014 t.e.m. 28-02-2014 voor de financiering van een nieuwe wagen, mobilhome of motor, of van een tweedehandspersonenwagen van maximaal 2 jaar oud, aangekocht door een particulier. 
Contacteer ons
Viviane Huybrecht directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep
Viviane Huybrecht directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium