Nieuwe CEO voor KBC Securities

Het Directiecomité van KBC Groep NV heeft de heer Frederik Vandepitte voorgedragen als gedelegeerd bestuurder van KBC Securities NV en opvolger van Bartel Puelinckx, CEO van KBC Securities NV. Frederik zal vanaf 1 mei 2019 zijn mandaat als CEO opnemen.

Bartel Puelinckx, die sinds 1 september 2016 CEO van KBC Securities was, wordt vanaf 1 mei 2019 en onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Centrale Bank,  Algemeen Directeur Groep Compliance KBC Groep. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan de Chief Risk Officer van KBC Groep.

Sinds 2 juli 2018 was Frederik Vandepitte, als lid van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder van KBC Securities, verantwoordelijk voor Corporate Finance, Acquisition Finance, Project Finance, Export Finance en Loan & Debt Markets. 

Frederik Vandepitte  startte zijn professionele loopbaan bij The Boston Consulting Group en werkte van 2002 tot 2015 in investment banking bij Morgan Stanley, meest recent als Managing Director verantwoordelijk voor de Belgische activiteiten.  Van 2016 tot 2018 was hij lid van het Management Comité van Incofin Investment Management, waar hij verantwoordelijk was voor fund development, investor relations en talent management. 

Hij studeerde af als Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan KU Leuven en behaalde een MBA aan Columbia Business School.  Na een periode van 10 jaar in het buitenland, in New York, London en Sydney, keerde hij terug naar België in 2010. 

Een foto van Frederik Vandepitte is verkrijgbaar bij de KBC Groep Persdienst ([email protected]).

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium