Nog een studentenjob regelen? Rekening delen onder vrienden?

Kan eenvoudig via K’Ching app.

Het aantal minderjarigen tussen 10 en 17 jaar dat digitaal bankiert met KBC (via K’Ching of KBC Mobile) verzevenvoudigde tussen eind 2014 en eind 2018.

Sinds de lancering van K’Ching eind 2016 verdubbelde hun aantal.

K’Ching, het jongerenplaform van KBC(*)is op twee jaar tijd uitgegroeid tot een interactief platform waar jongeren, zowel niet-klanten als klanten, informatie en deals vinden. Marktonderzoek toonde aan dat K’Chinggebruikers vragende partij zijn voor een geïntegreerde app die hun leven makkelijker maakt.

De “split the bill” app (Dividr) die begin april is toegevoegd, is daarvan een sprekend voorbeeld: sinds 1 april werd Dividr al 1000 keer geopend  en werden al 200 events aangemaakt.

KBC -klanten kunnen rechtstreeks vanuit K’Ching

  • rekeningen delen onder vrienden met Dividr: op iets meer dan één week tijd al 200 events aangemaakt
  • een studenten-of vakantiejob op maat vinden via Seal Jobs: een 200-tal jongeren zijn al effectief aan de slag als jobstudent. Seal Jobs is een full-service rekruterings -en selectiekantoor gespecialiseerd in studenten- en vakantiejobs.
  • chatten in zowel Nederlands, Frans, Engels en Duits

 

Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie KBC vat het mooi samen: “Eind 2016 hielden we KBC K’Ching boven de doopvont, de allereerste app in België en Europa specifiek voor jongeren.  K’Ching is ondertussen veel meer dan een bankapp voor jongeren. K’Ching wil jongeren niet enkel uitstekende bancaire diensten aanbieden, maar in één en dezelfde app  ook heel vlot toegang geven tot een aantal extra diensten die voor hen relevant en nuttig zijn. De integratie van SealJobs en Dividr in K’Ching illustreert perfect hoe KBC het leven van haar jongere klanten makkelijker maakt. Ze hoeven geen nieuwe app te installeren, maar kunnen gebruik maken van de nieuwe diensten vanuit een voor hen vertrouwde app, die ze nu al vrijwel elke dag gebruiken. Net zoals hun ouders dat vandaag al doen in de KBC Mobile app. De continue feedback die de trouwe gebruikers van K’Ching ons geven, is voor ons van cruciaal belang om het aanbod bancaire en niet-bancaire diensten in K’Ching ook in de toekomst te blijven uitbreiden. “

K’Ching biedt nu ook niet-bancaire diensten aan.

  • Wanneer jongeren samen op stap gaan is een “split the bill” app erg handig. In Dividr maakt één persoon (de beheerder) een event aan waarin hij of zij vrienden uitnodigt om zijn of haar onkosten in te brengen, ook al zijn die vrienden geen KBC-klant.  Eenmaal alle kosten zijn ingevoerd, laat de beheerder de app de eindbalans berekenen.  Wie ook KBC-klant is, kan dan meteen betalen met de instantoverschrijving die ook in K’Ching beschikbaar is.  Aan de niet-KBC-klanten die hem/haar nog geld verschuldigd zijn,  kan de beheerder met een zogenaamde K’ard een eenvoudig betaalverzoek sturen .

          Sinds 1 april werd Dividr al 1000 keer geopend  en werden al 200 events aangemaakt.

  • Sinds eind oktober 2018 krijgen jongeren via K’Ching toegang tot Seal Jobs, een full-service  rekruterings -en selectiekantoor gespecialiseerd in studentenjobs (https://www.seal.jobs/nl/studentenjobs). Seal Jobs matcht het profiel van de jongere, zijn ervaring en beschikbaarheid automatisch aan de vacatures voor vakantie- en studentenjobs van honderden bedrijven (voorlopig alleen in Vlaanderen).

Yannick van der Gucht, CEO en co-founder van Seal Jobs is enthousiast over de samenwerking met K’Ching: “Met onze snelgroeiende start-up willen we de jongere toegang geven tot Seal Jobs, hét digitaal uitzendbedrijf gespecialiseerd in studentenjobs. We ontwikkelden daarvoor een app waarmee gemotiveerde studenten automatisch gematcht worden aan interessante studentenjobs van honderden bedrijven. Snel, eenvoudig en helemaal digitaal. Dit sluit perfect aan op het aanbod van een platform zoals K’Ching. “

Tussen begin december 2018 en eind maart 2019 

  • hebben reeds 5.756 gebruikers de SealJobs app geopend  
  • daarvan bekeken 2.240 gebruikers 20.713 keer een detail van een vacature
  • 215 gebruikers "solliciteerden" op 384 vacatures, zo’n 200 van hen zijn ook effectief aan de slag als jobstudent

Op dit ogenblik zijn er een 80-tal openstaande vacatures voor jobstudenten.

Zowel het jobaanbod als het aantal sollicitanten zal beslist nog toenemen in aanloop naar de vakantiemaanden.

*KBC / CBC / KBC Brussels klanten

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium