6 streetartists creatief met App Art

Streetart-artiesten werken veelal op grotere oppervlakten in openbare ruimten. KBC nodigde zes artiesten uit om hun creativiteit te gebruiken voor de ontwikkeling van skins voor KBC K’Ching*(de bankapp voor jongeren). Hun werk, dat in het straatbeeld te vinden is in binnen- en buitenland, sluipt zo via de skins binnen in de digitale wereld van de KBC K’Ching-gebruiker. Zo versmelten analoog en digitaal met elkaar.

Een jonge kunstvorm een extra podium en een extra voice geven bij een breed en jonger publiek …

De KBC-jongerenapp geeft graag dat podium aan artiesten om een nieuw publiek aan te spreken.

Op aangeven van de vzw Crystal Ship vroeg KBC aan zes streetart-artiesten om nieuwe skins te ontwerpen voor de jongerenapp KBC K’Ching. Cartamundi bewerkte de skins verder voor de bankapp.

KBC sprak Dave De Rop, Joachim Lambrechts, Joost Janssen, Matthew Dawn, Pierre Coubeau en Sam De Buyser aan. Bué The Warrior, Mr. Spray, The Good, Anna The Android, Sketch … het zijn allemaal creaties van deze artiesten. Ze vertellen elk hun verhaal, hebben elk hun stijl en hun publiek.

Bjorn Van Poucke, curator van The Crystal Ship: “Onze vzw spitst zich vooral toe op kunstenaars die erg sterk zijn in het maken van kunst in de openbare ruimte. Voor KBC zijn we iets breder gegaan en hebben we gezocht naar mensen die de grafische beeldcultuur van 2017 zo goed mogelijk konden weergeven. Het zijn stuk voor stuk zeer getalenteerde Belgen die ofwel digitaal, op doek of op muur zeer creatief te werk gaan. We werken jaarlijks samen met meer dan 50 verschillende kunstenaars. Nieuwe kunstenaars kunnen altijd hun portfolio doorsturen via de website thecrystalship.org, zodat wij hun feedback kunnen bezorgen.”

Van analoog naar digitaal

Met deze nieuwe skins kan de KBC K’Ching-gebruiker vanaf 3 oktober zijn app verder personaliseren en zo zijn digitale identiteit accentueren.

Naast een korte achtergrond in de app zelf, vertellen de artiesten op de KBC-website elk hun verhaal: over hoe ze kennis maakten met streetart, over hun stijl, hun projecten die in de steigers staan of al gerealiseerd zijn en waar die te vinden zijn. De kunstenaars vertellen er ook over hun inspiratiebronnen en invloeden die ze in hun werk verwerken.

De verschillende skins zijn ook een uitnodiging naar de gebruikers om het werk van deze artiesten op grotere oppervlakken te gaan verkennen.

Over The Crystal Ship: deze vzw organiseert jaarlijks een grootschalig evenement rond kunst in de openbare ruimte, met meer dan 25 installaties, sculpturen en muurschilderingen. In Oostende trok dit evenement meer dan 70 000 bezoekers op 12 maanden tijd. The Crystal Ship vertegenwoordigt ook beeldende kunstenaars en beantwoordt hun behoeften in de steeds veranderende wereld van kunst en cultuur.

 

*Deze skins zijn er ook voor CBC/KBC Brussels K’Ching.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium