Bulgarije: juridische fusie van UBB en CIBANK afgerond

De Bulgaarse bankactiviteiten van KBC vinden vanaf nu plaats onder de merknaam United Bulgarian Bank

Gisteren werd in Bulgarije de integratie van CIBANK JSC in United Bulgarian Bank AD (UBB) voltooid. Daarmee houdt CIBANK op te bestaan als afzonderlijke juridische entiteit. De klanten worden automatisch klant van UBB. De fusie van beide banken moet ertoe bijdragen dat UBB de referentie wordt in het Bulgaarse bankenlandschap.

De klanten van UBB en CIBANK zullen geen hinder ondervinden van deze juridische fusie. De algemene voorwaarden voor kredieten, deposito's en andere producten en diensten blijven onveranderd zoals overeengekomen met een van de fuserende banken. UBB en CIBANK hebben het integratieproces zo georganiseerd dat de integratie naadloos kan verlopen.

De geleidelijke samensmelting van de kantorennetwerken van UBB en CIBANK zal de komende zes maanden doorgaan. Vanaf maart kunnen UBB-klanten ook terecht in alle voormalige CIBANK-kantoren. Dat betekent een toename van het aantal contactpunten voor de klant met 30% en brengt het aantal bankkantoren op een totaal van 245, gespreid over heel Bulgarije.

 

Johan Thijs, CEO van KBC Groep: “De fusie van onze bankentiteiten CIBANK en UBB bevestigt onze positie als een sterke speler in de lokale markt. Samen met DZI Insurance zal het nieuwe UBB van KBC dé bankverzekeringsgroep van Bulgarije maken en zowel de klanten als de medewerkers en alle andere stakeholders zullen daar beter van worden.

 

Noot voor de redactie

KBC Groep in Bulgarije

KBC Groep is de grootste financiële groep in Bulgarije. De groep biedt het volledige gamma aan bank- en verzekeringsdiensten, investmentbanking, beleggingsfondsen, brokerage en leasing aan via zijn bedrijven UBB, DZI, UBB Interlease, UBB Asset Management, UBB Insurance Broker en UBB Factoring. KBC Groep is aanwezig in de Bulgaarse bank- en verzekeringsmarkt sinds 2007, toen het DZI en CIBANK overnam.

UBB werd opgericht in 1992 en werd een deel van KBC Groep in juni 2017. Na de fusie met CIBANK JSC komt UBB in Bulgarije op de derde plaats met een beheerd vermogen 11 miljard BGN. UBB bedient particulieren, kmo's en grote ondernemingen. In december 2017 verhoogde ratingbureau Fitch zijn langetermijnrating voor UBB naar A-, de hoogste rating in het vijfentwintigjarige bestaan van United Bulgarian Bank en het Bulgaarse bankensysteem.

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium