• English
 • Nederlands
 • Français
 • Search

  CBC Banque verwelkomt David Moucheron

  David Moucheron wordt nieuw lid van het Directiecomité en toekomstige CEO van CBC Banque

  Donderdag 28 mei 2015 — De Raad van Bestuur van CBC Banque heeft de benoeming van David Moucheron als lid van het directiecomité van CBC Banque goedgekeurd met ingang van 1 september 2015. Het is de bedoeling dat de heer Moucheron vanaf 1 december 2015 Fernand de Donnea, de huidige CEO van CBC Banque, vervangt. Fernand de Donnea heeft immers de wens te kennen gegeven om begin volgend jaar met pensioen te gaan. Deze benoeming is nog onder voorbehoud van een goedkeuring door de bevoegde toezichthouder, de Europese Centrale Bank.

  Met de benoeming van David Moucheron als lid van het directiecomité en toekomstige CEO van CBC Banque wordt een belangrijke stap gezet ter ondersteuning van de verdere uitbouw en ambitieuze groeiplannen van CBC Banque in Wallonië.

  David Moucheron studeerde in 1996 af als licenciaat rechten aan de Université Catholique de Louvain, Louvain-La-Neuve en behaalde in 1998 een master in Tax Law aan de Fiscale Hogeschool/EHSAL in Brussel en in 2000 een master of Law aan de Columbia Law School in New York (U.S.A.). Hij startte zijn loopbaan als advocaat aan de balie van Brussel bij de Bandt, van Hecke & Lagae (nu Linklaters), en werkte van 2000 tot 2005 als managementconsultant voor McKinsey & Company in Brussel. In 2006 werd hij directeur sales en lid van het management team van Fortis Retail banking en later secretaris generaal van het directiecomité en Chief of Staff voor Fortis Group (nu BNP Paribas Fortis). Sinds 2009 was hij CEO van bpost bank. bpost bank werd in 1995 opgericht en is een joint venture tussen De Post en BNP Paribas Fortis.
  David is gehuwd en vader van 4 kinderen.

  Fernand de Donnéa, CEO van CBC Banque: "Ik ben verheugd dat David Moucheron mij zal opvolgen aan het hoofd van CBC Banque. Hij is de geschikte kandidaat om de ontwikkeling van de bank verder te zetten. Meer dan ooit wil CBC Banque een actieve rol spelen in de samenleving en als motor dienen voor de economie in Wallonië. Om nog dichter bij zijn klanten te staan, kondigde CBC Banque recent de bouw van een nieuwe hoofdzetel in Namen aan, een belangrijke stap in de groeistrategie en een duidelijke illustratie dat CBC Banque nog actiever de ontwikkeling van de regio en zijn inwoners wil ondersteunen. CBC Banque heeft ook plannen om 8 nieuwe bankkantoren en 8 nieuwe verzekeringsagentschappen te openen en meer dan 100 medewerkers aan te werven. Nabijheid, toegankelijkheid en relevante oplossingen met toegevoegde waarde voor de klant, die voor ons centraal staat, zijn de hoekstenen van de strategie van CBC Banque."

  Daniel Falque, CEO van KBC Divisie België en voorzitter van de Raad van Bestuur van CBC Banque: “Ik wil mijn erkentelijkheid uitdrukken tegenover Fernand de Donnea voor zijn verwezenlijkingen bij CBC, dat hij in de voorbije jaren leidde. Gedurende die periode heeft hij de positie en zichtbaarheid van CBC in het Belgische financiële landschap kunnen versterken. Fernand de Donnea is een van de drijvende krachten achter KBC Brussels en de nieuwe strategie van CBC in Wallonië. Onlangs nog startte CBC met een virtueel bankkantoor, een innovatief distributieconcept. Ik heb er tevens het volste vertrouwen in dat David Moucheron bij CBC een koers zal uitzetten in de lijn van de strategie en toekomstvisie die we in 2014 schetsten naar aanleiding van de Investor Day van de KBC Groep. Dankzij zijn marktervaring, zijn vertrouwdheid met de cultuur van Franstalig België en zijn lokale verbondenheid beschikt hij over de juiste troeven om snel vertrouwen te winnen bij de klanten, medewerkers en stakeholders van CBC en ook om zo de succesvolle groei van de bank in Wallonië in de komende jaren verder te zetten.  We zijn dan ook verheugd dat hij het CBC-team komt versterken en maken graag van de gelegenheid gebruik om Fernand de Donnea welgemeend te danken voor alles wat hij voor CBC en voor KBC in het algemeen heeft betekend.”

  David Moucheron: “Het is voor mij een eer om CBC te vervoegen en Fernand de Donnea te kunnen opvolgen, die er de uitstekende CEO van was in de voorbije jaren. Ik ben eveneens verheugd om te kunnen aansluiten bij KBC-groep, een groep die lokale verankering hoog in het vaandel draagt en die de klant centraal stelt. Ik kijk ernaar uit om te kunnen samenwerken met collega’s die door hun betrokkenheid, hun professionalisme en hun kennis gezorgd hebben voor het succes van CBC Banque, en – daar ben ik van overtuigd – garant staan voor het verdere succes en de verdere ontwikkeling van de bank.

  CBC beschikt over een unieke positie in Wallonië en heeft een strategie en dynamiek ontwikkeld die tot uitstekende resultaten hebben geleid. Ik zie het als mijn opdracht en die van mijn toekomstige medewerkers om - in de lijn van mijn voorgangers – onze huidige en toekomstige klanten optimaal te bedienen en hen te begeleiden bij al hun projecten.

  David Moucheron
  Fernand de Donnéa