• Nederlands
 • KBC Groep
  Select your language
  Search

  Coffee Bar by Maurice

  KBC opent samen met Maurice een koffiebar in de KBC-Toren in Antwerpen

  Vrijdag 17 oktober 2014 — “Coffee gets your business Start it”

  Antwerpen heeft nood aan een inspirerende plek in het centrum waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Het stadsbestuur bevestigt dat. KBC, dat al heel lang ondernemerschap stimuleert, lanceerde eind vorig jaar samen met een aantal partners het initiatief Start it @kbc om ‘early-stage ondernemers’ te ondersteunen. Een businessbar, gehost door een van de eigen start-ups op een premiumlocatie, vult dat verhaal nu verder aan.

  Op vrijdag 17 oktober opent ‘Coffee Bar by Maurice’ zijn deuren. Deze business bar wordt gehost door Maurice, de startup van Veronique Leysen, die begin dit jaar binnen het Start it @kbc programma werd opgenomen.

  Een plek om te netwerken

  ‘Coffee Bar by Maurice’ komt op de benedenverdieping van de KBC-Toren in Antwerpen. De businessbar wordt gehost door Maurice, de start-up van Veronique Leysen, die begin dit jaar in het Start it @kbc-programma werd opgenomen. Start it @kbc biedt starters niet alleen kantoorruimte aan, maar ook een plek waar ze hun netwerk kunnen vergroten, workshops kunnen volgen en persoonlijk gecoacht worden door KBC en zijn partners: Mobile Vikings, Cronos, iMinds, Flanders DC, Accenture en kennisinstellingen als de Universiteit Antwerpen. Een inspirerende plek waar mensen kunnen samenkomen om elkaar te ontmoeten, even te werken, of gewoon van een heerlijke koffie te genieten, is dan ook een logische aanvulling. Het doel is om in het centrum van Antwerpen een place to be te zijn voor iedereen die ondernemerschap een warm hart toedraagt.

  De keuze om de businessbar door Maurice te laten hosten, onderstreept de wil van KBC om als groot bedrijf ook met startups samen te werken. Deze plek wordt een platform waar alle Start it-start-ups hun producten (fysiek of digitaal) kunnen tonen.

  Over “Maurice”

  Een koffiebar gehost door Maurice is nooit een doordeweekse koffiebar, maar een koffiebar met een verhaal. Maurice begon als een knitwearlabel geïnspireerd op ‘Grandpa Maurice’, maar sinds kort is er naast Maurice knitwear ook Maurice coffee. Telkens met ‘Grandpa Maurice’ als gezicht en muze.
  Maurice heeft een eigen signatuur, een eigen melange, en is met veel zorg gezet. Oog voor detail, presentatie en afwerking: dat is waar Maurice het verschil maakt. Er zijn de refills zoals we ze kennen van New Yorkse coffee bars, ‘home made’ taarten, cookies en bagels, grote tafels waar mensen samen aan zitten, toogjes aan het venster waar mensen alleen op hun laptop werken, of een gezellige zithoek met zeteltjes zoals we die kennen van bij bompa Maurice. Een aparte inrichting, kortom, een plek waar de wereld er beter uitziet, iets waar jij deel van wilt uitmaken. Een plek die je inspireert.

  Coffee Bar by Maurice in de KBC toren is geopend van maandag tot vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

  Adres: Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen.

  Start it @kbc blijft uitbreiden

  Op 20 november 2013 opende KBC samen met Accenture, Flanders DC, Universiteit Antwerpen, Cronos en Mobile Vikings het initiatief Start it @kbc in de KBC-Toren in Antwerpen. Ondertussen is Start it @kbc uitgebreid naar Hasselt en Leuven, en wordt hard gewerkt aan een locatie in Gent. Starters kunnen doorlopend hun dossiers indienen via de website startit.be. Alle dossiers worden geëvalueerd en geselecteerde starters worden uitgenodigd om hun project toe te lichten en kans te maken toe te treden tot de Start it-community.

  Er werd inmiddels ook een overeenkomst gesloten met Startups.be en iMinds. Zo kan Start it zich optimaal integreren in de startende tech-gemeenschap in België.

  Logo Start it @kbc
  Maurice 1
  Maurice 2
  Maurice 3
  Maurice 4
  Ilse De Muyer

  02 429 29 15