Colruyt Group, Deloitte, KBC, Nalantis, Proximus en Ravago lanceren KUBIC als antwoord op de zoektocht naar talent

Een uitgebreid netwerk van bedrijven, studenten en universiteiten opbouwen, zodat alle belanghebbenden van en met elkaar kunnen leren.

Colruyt Group, Deloitte, KBC, Nalantis, Proximus en Ravago kondigden vandaag de lancering aan van de Knowledge University Business Integrated Challenge (KUBIC), een opwindend nieuw initiatief zonder winstoogmerk dat bedrijven, studenten en universiteiten samenbrengt en kennisdelen en netwerken aanmoedigt. KUBIC is een open platform dat toegankelijk is voor alle bedrijven en studenten van alle universiteiten. Naar verwachting zal het aantal vacatures in België het komende decennium toenemen. Dit innovatieve platform heeft daarom tot doel de positie van alle bedrijven in de strijd om talent te versterken, door ze via KUBIC te verbinden met een potentiële doelgroep van ongeveer 38 800 studenten. De werking is afgestemd op de regelgeving van de faculteiten van vooraanstaande universiteiten. Maar ook studenten van andere onderwijsinstellingen worden aangemoedigd om deel te nemen aan dit initiatief.

Vaardigheden afstemmen op toekomstige bedrijfsbehoeften

Door de krachten te bundelen met universiteiten en kennis te delen met andere bedrijven hebben Colruyt Group, Deloitte, KBC, Nalantis, Proximus en Ravago KUBIC opgericht, een belangrijk platform dat de positie van een bedrijf versterkt in zijn strijd om talent. Studenten krijgen de kans om hun vaardigheden af te stemmen op de toekomstige bedrijfsbehoeften, terwijl de bedrijven die zich bij het initiatief aansluiten unieke inzichten en oplossingen krijgen voor hun bedrijfsuitdagingen.

Hoe werkt het?

KUBIC matcht interne bedrijfsuitdagingen met studentenprofielen. Door stimulerende uitdagingen op te lossen, versterken studenten hun vaardigheden, krijgen ze waardevolle inzichten in het bedrijfsleven en bouwen ze een netwerk uit, terwijl de bedrijven jong en ambitieus talent bereiken dat graag het verschil wil maken.

Met meer dan 60 uitdagingen verspreid over 15 verschillende sectoren heeft het platform momenteel meer dan 240 vacatures. De uitdagingen kunnen op afstand worden uitgevoerd, afhankelijk van de specifieke behoeften. Doordat studenten enerzijds inzicht krijgen in het bedrijfsleven en anderzijds een frisse kijk bieden op de uitdaging, leren alle belanghebbenden van en met elkaar. Bedrijven of studenten die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan dit initiatief, kunnen zich vanaf nu inschrijven op de website www.kubic-challenges.be.

Frank Stumpe, KUBIC: "KUBIC biedt innovatieve bedrijven en studenten de mogelijkheid om complexe uitdagingen uit het echte bedrijfsleven aan te gaan en een netwerk op te bouwen. De opdrachten worden uitgewerkt in een academisch kader, als onderdeel van een leerplan. KUBIC streeft naar een win-win tussen jong talent, bedrijven en universiteiten."

Alle uitdagingen worden aangeboden als interdisciplinaire en interuniversitaire stages, maar ook als ervaringen waaraan je vrij kunt deelnemen. Om te verzekeren dat de studenten hun uitdaging met succes kunnen voltooien, is er gezorgd voor een coronaproof uitvoering van alle uitdagingen volgens de regels van de universiteiten en bedrijven.

Contacteer ons
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium