• English
 • Français
 • Nederlands
 • Skip to Content
  Search

  Comfortabele kapitaalpositie van KBC vertaalt zich in sterke Solvency II-ratio

  Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie

  Volgens het nieuwe Solvency II-kader, dat op 1 januari 2016 in werking trad, zullen de Europese verzekeraars moeten voldoen aan nieuwe vereisten inzake vereist kapitaal, risicobeheer en rapportering. De gezonde verzekeringsactiviteiten van KBC en het solide kapitaal- en risicobeheer vertalen zich in de volgende cijfers voor KBC Verzekeringen*:

  • een Solvency II-ratio van 242% (op basis van cijfers einde 3e kwartaal 2015)

  • een Solvency Eigen Vermogen van 3,6 miljard euro (einde 3e kwartaal 2015)

  • een solvabiliteitskapitaalvereiste (SCR) van 1,5 miljard euro (einde 3e kwartaal 2015)

   Met een Solvency II-ratio van 242% behoort KBC Verzekeringen duidelijk tot de beter gekapitaliseerde verzekeringsmaatschappijen van de sector in Europa.

  Johan Thijs, CEO van KBC Groep: 'De erg robuuste Solvency II-ratio van KBC toont aan dat ons verzekeringsbedrijf gezond is. Die ratio is het resultaat van een grondige voorbereiding op de nieuwe regelgeving en een uiterst kwaliteitsvolle ALM-benadering. Hij laat ons toe op een duurzame manier te groeien en op lange termijn waarde te creëren voor onze aandeelhouders en andere stakeholders. Met deze solvabiliteitspositie komen we duidelijk uit boven het gemiddelde in de Europese verzekeringssector. KBC koos voor de Standaardformule-berekening, die als meer behoudend wordt beschouwd, en niet voor interne modellen.’

  Solvency II

  Solvency II is het nieuwe regelgevingskader voor verzekeraars in Europa. Het legt nieuwe voorwaarden op voor het vereiste kapitaal, het risicobeheer en de rapportering. Door de toepassing ervan vanaf januari 2016 zullen verzekeringsrisico's en bedrijfswijd risicobeheer helemaal anders worden bekeken. Het heeft alleen invloed op de rapportering en niet op de verzekeringsproducten en -diensten die KBC aan zijn klanten aanbiedt. KBC Verzekeringen kiest voor de volatiliteitsaanpassingsmethode (VA) en past geen overgangsmaatregelen toe.

   

  (*) Dit heeft betrekking op alle verzekeringsactiviteiten in de consolidatiekring van KBC Groep NV.

  Contacteer ons
  Stef Leunens Corporate Communication Manager
  Stef Leunens Corporate Communication Manager
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium