“CRISPR: revolutie in ziektebestrijding”

Er wordt snel geschakeld in de medische sector. Nadat de jongste jaren grote sprongen werden gemaakt met het op punt zetten van gentherapie en immuuntherapie, staat nu een nieuwe technologie te trappelen om door te breken: gen-editing. Eén van de meest belofte technieken op dit domein is CRISPR.

Die mag misschien als de benaming van een hartige snack klinken, maar CRISPR heeft vooral de taak om via de aanpassing van het DNA genetische ziektes te genezen. Met de eerste patiënten die getest worden staat de technologie vandaag stevig in de startblokken om de komende jaren mogelijk ook het verschil te maken.

Dat is ook de mening van Pieter Mahieu, sectoranalist bij KBC Asset Management, die in een uitgebreide nota en video tekst en uitleg geeft bij CRISPR. Hoe het werkt, wat de kansen zijn, welke de onzekerheden en wie de belangrijkste spelers.

We hebben de belangrijkste elementen voor u kort samengevat en voegden er een link naar de volledige nota aan toe. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

 

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium