Update strategie van KBC Groep: De referentie zijn op het vlak van bankverzekeren

Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

In zijn strategie-update vandaag legt KBC het accent op “kiezen voor duurzame en rendabele groei dankzij bankverzekeren en uitmuntende klantentevredenheid”. Johan Thijs, CEO van KBC Groep en de andere leden van het Directiecomité zullen analisten, investeerders en journalisten samen te woord staan op de Investor Day in Brussel, België. De directieleden van de groep hebben de afgelopen maanden samen de strategie uitgewerkt en in detail besproken.

KBC wil op zijn sterke fundamenten voortbouwen en een van Europa’s meest performante retailgerichte financiële instellingen zijn. KBC wil dat bereiken door:

  • zijn bankverzekeringsmodel te versterken voor retail, kmo's en midcapklanten in zijn kernmarkten en dat op een zeer kostenefficiënte manier;
  • zich te concentreren op duurzame en rendabele groei binnen het kader van een solide risico-, kapitaal- en liquiditeitsbeheer;
  • een uitmuntende klantentevredenheid te creëren met een naadloze, klantgerichte distributieaanpak via diverse kanalen.

Zo wil KBC in zijn kernmarkten de referentie worden op het vlak van bankverzekeren.

Dankzij zijn sterke kapitaalpositie heeft KBC de intentie de terugbetaling van de staatssteun aan de Vlaamse overheid te versnellen en het laatste deel terug te betalen tegen uiterlijk eind 2017 in plaats van eind 2020 zoals overeengekomen met de Europese Commissie.

*Dit perscommuniqué bevat informatie die is onderworpen aan de transparantievoorschriften voor beursgenoteerde vennootschappen.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager, Corporate Communication/KBC Group Spokesperson, KBC Group
Wim Allegaert General Manager, Investor Relations, KBC Group
Viviane Huybrecht General Manager, Corporate Communication/KBC Group Spokesperson, KBC Group
Wim Allegaert General Manager, Investor Relations, KBC Group
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium