• English
 • Français
 • Nederlands
 • Skip to Content
  Search

  Digitaal tekenen wordt gesmaakt door KBC-klanten

  In amper 2 weken tijd opteerden al meer dan 1 000 KBC-klanten voor de tijdswinst en het gemak om hun woonproject digitaal af te sluiten

  Sinds twee weken kunnen KBC-klanten hun woningkrediet en bijhorende verzekeringen (schuldsaldoverzekering en woningpolis) digitaal ondertekenen. Voor meer dan 1 000 woonprojecten werd het dossier al op deze manier afgesloten. Bedrijfsleiders kunnen sinds eind juni ook bedrijfskredieten en voorafbetaling belastingen op afstand tekenen.

  KBC gaf zijn klanten al eerder de mogelijkheid om een woningkredietdossier op te starten, te bespreken en af te sluiten via (video)bellen of (video)chat met een adviseur in een Regionaal Adviescentrum in plaats van in een KBC-bankkantoor. Zo kunnen klanten hun vragen over een woningkrediet stellen vanop afstand (bv. van thuis uit) en ook buiten de gangbare kantooruren: de Regionale Adviescentra van KBC in Hasselt, Leuven, Gent, Antwerpen en Brugge zijn immers elke werkdag open van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

  KBC gaat nu nog een stap verder en geeft zijn klanten de mogelijkheid om de documenten die horen bij het afsluiten van een woningkrediet en de bijhorende verzekeringen digitaal te ondertekenen in KBC Touch. Klanten hoeven zich dus niet meer te verplaatsen en kunnen hun woonproject bij KBC volledig digitaal doorlopen. Ze kunnen informatie opzoeken en simuleren wat een bepaalde woningkredietformule hen kost via de website van KBC (www.kbc.be), advies inwinnen en zich via (video)bellen/(video)chat laten begeleiden door een medewerker van een Regionaal Adviescentrum, en ten slotte alle documenten digitaal tekenen.

  De klanten van KBC reageren heel enthousiast op deze mogelijkheid. Na amper twee weken staat de teller al op meer dan 1 000 digitaal ondertekende woningkredietovereenkomsten. De klanten stellen vooral het grote gebruiksgemak op prijs. Ze hoeven zich niet extra te verplaatsen naar een KBC-bankkantoor, sparen tijd uit en tegelijkertijd beperkt KBC het papierverbruik. Eenmaal het woonproject digitaal ondertekend is, blijft het voor de klanten beschikbaar in KBC Touch (de app waarmee de klant op tablet of pc zijn bankzaken en verzekeringen kan regelen) en in Doccle.

  Ook bedrijfsleiders zijn enthousiast over de mogelijkheid om digitaal bedrijfskredieten te ondertekenen en voorafbetaling van belastingen te regelen, zij kunnen sinds kort ook vaste voorschotten digitaal opnemen van vaste voorschotten en (de meeste) investeringskredieten mogelijk. Maandelijks worden gemiddeld  200 kredieten digitaal ondertekend.

  Daniel Falque, CEO KBC Divisie België : “Onze klanten vragen vandaag toegankelijke oplossingen die  - door hun eenvoud – hun kostbare tijd doen besparen. Bereikbaarheid, betrouwbaarheid maar steeds meer ook is snelheid daarbij heel belangrijk. KBC blijft dus investeren in klant-centraal initiatieven die de digitale opportuniteiten omarmen. Daarom investeerden wij de voorbije 2 jaren heel zwaar in het feilloos integreren van onze verschillende contactpunten zoals onze bankkantoren, onze verzekeringsagentschappen, onze websites en mobiele toepassingen, maar ook – sinds kort – onze Regionale Adviescentra. Hierbij wordt informatie uit deze verschillende toegangspunten snel en gericht uitgewisseld om zo goed mogelijk op de specifieke behoefte van de klant te kunnen inspelen. Het digitaal afsluiten van een woningproject is daarvan een perfect voorbeeld. En het is maar een begin…”.

  Contacteer ons
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium