Drie Euronext awards en één BELIR award voor KBC Securities

Drie Euronext awards en één BELIR award voor KBC Securities

  • KBC Securities erkend als Equity Finance House of the year, Belgian Broker House of the year, en SME liquidity provider of the year door Euronext Brussel.
  • Daarnaast kreeg KBC Securities ook de titel van Euronext Broker of the year toebedeeld door de Belgian Investor Relations Association.
  • Het is al het 2de jaar op rij dat KBC Securities de titel van Equity Finance House of the year krijgt toegewezen. Ze wonnen deze award 5 keer de afgelopen 7 jaar.
  • De titel van Equity Finance House wordt gebaseerd op het aantal transacties opgelijst bij Euronext Brussels, beoordeeld naar het bedrag, de adviserende rol en het type van de transactie.

Deze awards tonen KBC Securities’ inzet om de best mogelijk service te bezorgen aan onze klanten. Dankzij onze track record en ervaren team krijgen we het vertrouwen van onze klanten om hen bij te staan in kritieke equity capital transacties. KBC Securities wordt nog maar eens erkend als de referentie in België op vlak van equity reserach, sales trading, corporate access en liquidity providing diensten voor beursgenoteerde bedrijven.

Het vermogen van KBC Securities om deze diensten te leveren en complexe transacties uit te voeren in een uitdagende markt is het resultaat van een sterke klantgerichtheid en uitstekende uitvoeringsmogelijkheden. Ook de samenwerking met andere KBC-entiteiten (Corporate Banking, Family Capital Solutions, Private Banking/Wealth, Bolero) en onze lokale besluitvorming zijn belangrijke succesfactoren.

Frederik Vandepitte, CEO van KBC Securities benadrukt graag dat: “Het feit dat we de Equity House of the year award 5 keer wonnen de afgelopen 7 jaar bewijst dat we de referentie zijn in onze thuismarkt. 2022 was een zeer volatiel jaar, maar toch hebben we mooie resultaten kunnen neerzetten. Zo adviseerden we bijvoorbeeld Deme, Elia, VGP en Biocartis en voerden we voor heen zeer strategische transacties uit. In totaal leverde 2022 ons 14 Equity Captial Market transacties op, waarmee we €1,8 miljard ophaalden. Daarnaast organiseerden we 876 investeerders meetings en stonden we top 3 in de handel van 64 Belgische bedrijven. In deze fluctuerende markten focussen we verder op het uitbouwen van hechte relaties met onze nieuwe klanten, waarbij we gebruik maken van de sterktes en track record van onze team, om de best mogelijke service te bieden. Een grote dank u aan de teamleden van KBC Securities en KBC voor hun toewijding en harde werk.”
Thomas Roelens, Hoofd van Corporate Finance voegt daaraan toe: “We hadden een uitzonderlijk jaar binnen verschillende franchises real estate, life sciences en local champions. Met een van de grootste en meest ervaren teams in de markt hebben we een recordaantal aandelentransacties en fusies en overnames op de markt uitgevoerd. Laten we nu voortbouwen op dit momentum om klanten te ondersteunen bij het realiseren van hun strategische en financiële doelen in 2023 en daarna.”
Patrick De Baets, hoofd van Equities KBC Securites, legt uit: “De buitengewone gebeurtenissen die we de afgelopen drie jaar hebben meegemaakt, hebben een substantiële impact gehad op onze klanten. Onze Equity-teams hebben met succes het aandelenaanbod van KBC Securities aangepast om in deze uitdagende tijden tegemoet te komen aan de behoeften van zowel beleggers als bedrijven. De BELIR-award bewijst dat KBC Securities een sterke partner is voor Corporate en Investor-klanten in het aanbieden van eersteklas aandelendiensten. Ik ben ervan overtuigd dat we ook in 2023 en de jaren daarna een betrouwbare partner zullen blijven voor al onze stakeholders.”

 

De Cash Markets Belgian Brokerage House of the year award wordt toegekend aan het Belgische lid dat de hoogste volumes voor zijn rekening nam op de effectenmarkt van Euronext Group. De stroom van KBC Securities wordt zorgvuldig verhandeld met superieure lokale marktexpertise, ook tijdens ingewikkelde tijden.

Het team Liquidity Providing is uitgegroeid tot de referentie op de Belgische markt en heeft hun lijst van liquiditeitsverschaffende mandaten in de loop van het jaar uitgebreid tot 36. En voor de vijfde keer op rij wordt het team beloond voor hun inspanningen met de Cash Markets SME Liquidity Provider Award voor het hoogste liquiditeitsverschaffende volume van bedrijven met een marktkapitalisatie <1 miljard €.

De Belgian Investor Relations Association (BELIR) Euronext Broker of the year award wordt toegekend aan de Belgische broker die de hoogste prestatiescore behaalt in een onderzoek onder beursgenoteerde bedrijven door BelIR, de Belgian Investor Relations Association. Beursgenoteerde bedrijven werd gevraagd om de analistendekking, de toegang tot het bedrijf, de verkoop van aandelen en de algemene informatie die ze kregen te beoordelen.

Meer informatie over de Euronext awards vindt u hier.

 

 

 

 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium