• English
 • Nederlands
 • Skip to Content
  KBC Groep
  Select your language
  Search

  Eggsplore lanceert haar Brusselse hub en kondigt de eerste partners aan

  Eggsplore, een Europees FinTech ecosysteem initiatief, opent op 28 januari 2016 haar hoofdkantoor in Brussel

  Eggsplore, een Europees FinTech ecosysteem initiatief, opent op 28 januari 2016 haar hoofdkantoor in Brussel met als structurele partners Belfius, BNP Paribas Fortis, Cresco. Euroclear, ING, KBC, McKinsey, Proximus, SmartVentures en SWIFT.  Ook Agoria Banking Technology Club, Febelfin, iMinds, Solvay Business School, Startups.be en Vlerick Business School worden als geassocieerde en onderzoekspartners actief binnen het Eggsplore netwerk.

  In de komende tien jaar zullen een aantal digitale mega-trends een enorme impact op de financiële dienstverlening hebben. Klanten worden steeds veeleisender en vragen real-time diensten met toegevoegde waarde. Financiële waarde-ketens worden dooreengeschud en nieuwe spelers betreden het speelveld. Ook het regelgevend kader evolueert sterk. Eggsplore wil zijn partners en de consument helpen zich te positioneren en maximale waarde te capteren binnen deze nieuwe digitale wereld.

  In 2017 opent Eggsplore een belangrijke Fintech Hub van 4000 m² in de nabijheid van de luchthaven van Brussel. In afwachting zal Eggsplore opereren vanuit een  kantoor van 800 m² in het in Diegem gelegen Pegasus Park. Projective, The Glue, Qover en VentureWise behoren tot de eerste bedrijven die er hun intrek nemen. De hub zal dienen als een centrale ontmoetingsplaats voor evenementen en een plaats voor co-creatie voor de Europese Fintech gemeenschap. Ook wordt het een uitvalsbasis voor niet-Europese Fintech bedrijven die kantoren opzetten in Europa.

  "We willen een ecosysteem bouwen dat alle relevante spelers bij elkaar brengt die willen samenwerken in het ontwikkelen en aanbieden van de financiële diensten van de toekomst: fondsen, financiële instellingen, zoals banken of verzekeringsmaatschappijen, en grote en kleine technologie-spelers", zegt Jürgen Ingels. "Samenwerking en co-creatie is de nieuwe competitieve differentiatie met kansen voor zowel gevestigde spelers als nieuwe technologie start-ups."

  Jürgen Ingels is één van de Belgische pioniers van betaaloplossingen. In 2000 richtte hij de betaling softwarebedrijf Clear2Pay op dat in 2014 verkocht werd voor 375 Mio Euro. Naast zijn durfkapitaalfonds activiteiten nam hij het initiatief voor de uitbouw van een FinTech ecosysteem met Wim De Waele, die eerder actief was als CEO van iMinds, een toonaangevend software technologie research centrum en incubator in Belgie.

  Eggsplore is een samenwerkingsverband van grote gevestigde financiële instellingen, aanbieders van technologie en kennis, universiteiten en business schools. De structurele partners maken deel uit van een raad van bestuur die de strategie en focus voor de organisatie bepaalt. Belfius, BNP Paribas Fortis, Cresco. Euroclear, KBC, ING, McKinsey, Proximus, SmartVentures en SWIFT hebben al toegezegd als structurele partners, anderen zullen worden toegevoegd in de komende maanden. Onder meer Agoria Banking Technology Club, Febelfin, iMinds, Solvay Business School, Startups.be en Vlerick Business School zijn als  geassocieerde en onderzoekspartners toegetreden tot Eggsplore. De organisatie heeft een sterke inhoudelijk focus, met strategische programma's gericht op zowel  technologie (Internet of Things, Distributed Ledger, Artificial Intelligence) als business (externe innovatie, scale-ups, regelgeving). Eggsplore is gericht op een breed spectrum aan Fintech bedrijven die zullen profiteren van de interactie met elkaar en met de grotere bedrijven en beleidsmakers. Eggsplore heeft nu een sterke lokale partnerbasis en zal die internationaal uitbouwen in de komende maanden. Eggsplore zal ook acceleratoren en andere ondernemersinitiatieven van haar partners ondersteunen. Eggsplore is een neutrale en open organisatie met een gedragscode die de efficiënte interactie van haar partners en leden garandeert.

  "Dit initiatief weerspiegelt onze ambitie om Brussel op de kaart te zetten in het Europa van de digitale financiële diensten en binnen de Fintech gemeenschap", aldus Wim De Waele. "Met de Europese en wereldwijde hoofdkantoren van financiële technologiebedrijven, gemotiveerde bankpartners, een sterke start-up community, een reservoir aan menselijk talent en de nabijheid van de Europese Commissie en andere toezichthouders, hebben we alle troeven om een ​​Europees en internationaal erkend centrum te worden".

  (zie origineel persbericht in bijlage)

  Contacteer ons
  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium