Europese primeur: Kinepolis filmtickets kopen vanuit KBC Mobile en K’Ching.

Elke filmliefhebber kan vanaf vandaag rechtstreeks vanuit KBC Mobile en K’Ching, de KBC-jongerenapp, filmtickets aankopen bij Kinepolis.

KBC is de eerste financiële instelling in Europa die via haar app tickets van Kinepolis aanbiedt zowel voor KBC-klanten als voor platformklanten.

Het gebruik van de extra, niet-financiële diensten in KBC Mobile zet zijn explosieve groei verder. In 2019

 • gebruikten 210.886 klanten minstens één van deze extra, niet-financiële diensten.
 • werden er in totaal meer dan 2.000.000 extra diensten afgenomen, of gemiddeld dus bijna 10 diensten per gebruiker.

 

Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie KBC België, duidt de samenwerking: “We zijn erg trots dat we in samenwerking met Kinepolis, een toonaangevende speler op de markt, een ticketingplatform kunnen aanbieden via KBC Mobile. Een platform dat bovendien toegankelijk is voor een zeer breed publiek, zowel voor klanten met bancaire of verzekeringsproducten bij KBC als voor wie nog geen KBC-producten heeft. In een handomdraai bestel je je tickets en betaal je meteen. Cinemabezoek zal er anders uitzien dan we gewend waren. Zeker in Corona-tijden, waar online reserveren de norm wordt, is het handig dat je tickets, drankjes en snacks nu ook via KBC Mobile vooraf kan reserveren. KBC Mobile geeft je heel makkelijk toegang tot de apps en diensten van een hele reeks niet-financiële aanbieders. Het groeiend succes van deze extra diensten bewijst dat we effectief tegemoet komen aan de verwachtingen van onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat onze KBC mobile appgebruikers ook deze nieuwe extra dienst zullen waarderen”.

Bjorn Van Reet - Chief Information Officer - Kinepolis Group vervolgt: “We zijn heel trots om bioscooptickets te kunnen aanbieden via de KBC Mobile app. Zo proberen wij vanuit Kinepolis nog dichter bij onze klanten te staan en het aankoopproces nog te vereenvoudigen en te versnellen. Om dit samen te mogen doen met één van Europa’s leidinggevende financiële instellingen in digitale transformatie is een hele eer. In deze snel veranderende tijden is het belangrijk om je te laten inspireren door de juiste partners.”

Klanten en platformklanten[1] kopen voortaan heel gebruiksvriendelijk Kinepolis-tickets aan vanuit KBC[2] Mobile en K’Ching

 

Hoe werkt het?

Op basis van de postcode van de gebruiker stelt de toepassing meteen de dichtstbijzijnde Kinepolis bioscoop voor. De gebruiker kan ook eventueel opteren voor een andere Kinepolis bioscoop en kiest verder de film, de zaal, datum en uur.

Reserveren voor de drive-in cinema zal binnenkort mogelijk zijn. Deze zomer gaat Kinepolis ‘on tour’ langs verschillende steden met een drive-in cinema om iconische films op iconische locaties te brengen. Volledig corona-proof want je bekijkt de film vanuit je eigen bubbel in je eigen auto. Locaties en programma vind je terug op de Kinepolis on Tour.

Daarnaast kan de KBC Mobile-gebruiker ook:

 • informatie over de film lezen en een preview bekijken;
 • het type ticket selecteren (met of zonder korting);
 • het aantal tickets kiezen (dus meerdere tickets mogelijk in 1 bestelling);
 • kiezen welke zetel(s) hij wil reserveren;
 • én indien hij dat wenst een 3D bril of snacks en drankjes reserveren.

Klanten betalen de filmtickets via hun KBC-rekening, platformklanten betalen via de Bancontact app op hun smartphone.

De QR code van de online aangekochte tickets is beschikbaar in KBC Mobile op de smartphone en is ook beschikbaar als je geen internetverbinding hebt. De QR code wordt gescand aan de ingang van de zaal.

 

Het gebruik van extra diensten in KBC Mobile kent een explosieve groei.

De voorbije jaren maakten steeds meer klanten kennis met KBC Mobile. Ook wie geen bank-of verzekeringsproduct van KBC heeft, kan als platformklant toch gebruik maken van KBC Mobile.

Vroeger bood KBC in zijn mobile app enkel zijn eigen bank- en verzekeringsproducten en -diensten aan. Ondertussen is “Open Banking & Insurance” (OBI) een feit en biedt KBC naast de traditionele bankverzekeringsoplossingen (kredieten, verzekeringen, beleggingen, betaalverkeer) ook minder traditionele maar vaak gebruikte oplossingen aan. KBC zal op die ingeslagen weg verder gaan.

KBC begon midden 2018 met het aanbieden van extra diensten in KBC Mobile.

De top 3 (2019) van de meest gebruikte extra diensten bestaat uit:

 • tickets bestellen voor De Lijn, (642.274 tickets)
 • parkeren via 4411 (566.303 parkeersessies)
 • tickets bestellen voor NMBS (413.893 tickets).

 

KBC Mobile geeft gebruikers vandaag al heel makkelijk toegang tot de volgende diensten:

 1. geldzaken
  • Betalen met Payconiq en Paypal
  • Sodexo dienstencheques bestellen en consulteren
  • Monizze maaltijdcheques consulteren
  • joyn, de digitale klantenkaart (punten sparen)
  • Intekenen of raadplegen van Cera-aandelen of -voordelen, inschrijven voor de Algemene Vergadering van Cera

2. mobiliteit

 • tickets en meerrittenkaart van De Lijn / NMBS / MIVB aankopen
 • deelfiets bij mobit, Blue-bike of velo reserveren
 • deelwagen via cambio reserveren en openen
 • een parkeerplaats bij Q-Park of 4411 betalen zonder de wagen te verlaten
 • tanken bij Q8 zonder bankkaart boven te hoeven halen
 • Fast Lane of Lounge Pass reserveren op Brussels Airport

3. documenten

Documenten veilig raadplegen, bewaren of (aangetekend) versturen met Digitale kluis, E-Box en IPEX

4. telecom

Prepaid belkaarten van Proximus opladen voor jezelf of iemand anders

5. vrije tijd

NIEUW : Kinepolis tickets reserveren

 

 

Over KBC Groep

KBC is één van de belangrijkste financiële instellingen in Europa. Het is een omni-kanaal bankverzekeringsgroep met een geografische focus op Europa die vooral particuliere klanten, KMO’s en middelgrote bedrijven bedient. De groep neemt belangrijke, en in vele gevallen marktleidersposities in in zijn kernmarkten van België, Tsjechië, Bulgarije, Hongarije, Slovakije en Ierland. De KBC Groep is ook selectiever aanwezig in een aantal andere landen en regio’s wereldwijd.

KBC stelt ongeveer 42.000 medewerkers tewerk en telt meer dan 11 miljoen klanten in zijn kernmarkten. KBC Groep NV is genoteerd op Euronext Brussel (ticker symbool 'KBC').

 

Over Kinepolis

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. In Europa telt Kinepolis Group NV 55 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR, telt Kinepolis ook 46 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS. In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 111 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1.079 schermen en bijna 200.000 zitplaatsen. Kinepolis rekenen op 4.600 medewerkers om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen. Meer info op www.kinepolis.com/corporate.

Voor meer info of bij andere vragen, neem contact op met:

Kinepolis Press Office  +32 (0)9 241 00 16  -  pressoffice@kinepolis.com

 

 

[1] Platformklanten zijn klanten die gebruik maken van de KBC Mobile app zonder dat ze een bank- of verzekeringsproduct van KBC hebben  

[2] Wanneer we verder spreken over KBC zijn KBC Brussels en CBC mee inbegrepen.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium