• Français
 • English
 • Nederlands
 • Search

  Evacuatieoefening in Leuvens KBC-gebouw (Brusselsesteenweg)

  Maandag 13 oktober 2014 — Vandaag om 10u00 startte KBC een evacuatieoefening van zijn Leuvense hoofdkantoor aan de Brusselsesteenweg. Deze oefening verloopt in nauwe samenwerking met Leuvense hulpdiensten. KBC verontschuldigt zich voor de eventuele hinder die klanten en leveranciers door deze oefening kunnen ondervinden. Klanten kunnen – zoals altijd – het best terecht in hun vertrouwde KBC-kantoor of nemen desgevallend contact op met het Telecenter van KBC op het gratis nummer 078 152 153.

  Dergelijke evacuatieoefeningen vinden minstens een keer per jaar plaats in alle grote gebouwen van KBC en maken deel uit van het preventiebeleid van de bankverzekeraar. De oefeningen zijn erop gericht om bij eventuele incidenten ervoor te zorgen dat iedereen die op dat ogenblik in het betrokken KBC-gebouw aanwezig is op een snelle en veilige manier het bedrijfsgebouw kan verlaten. Tegelijkertijd worden de bedrijfscontinuïteitsplannen in werking gesteld zodat zowel de klanten en leveranciers als de interne bedrijfsdiensten die elders gehuisvest zijn ook tijdens de oefening over de nodige dienstverlening kunnen beschikken.

  Tijdens de oefening die vandaag in Leuven plaatsvindt, simuleren KBC en de plaatselijke hulpdiensten voor het eerst eveneens een bedrijfsongeval met gekwetsten. In het kader daarvan voeren de hulpdiensten een real-time interventie-oefening uit. In afwachting van het einde van deze oefening blijft het KBC-gebouw aan de Brusselsesteenweg in Leuven geëvacueerd. De andere bedrijfsgebouwen van KBC blijven uiteraard normaal toegankelijk en operationeel.

  Viviane Huybrecht directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep at KBC Groep NV