• Nederlands
 • KBC Groep
  Select your language
  Search

  Evy van het Vindingrijk maakt design van KBC-reclame

  Upcycling: reclamebanner wordt kippenhok

  Woensdag 17 december 2014 — Voor Evy Puelinkcx, Minister van Upcycling en een van de starters van het eerste uur bij Start it @kbc, bestaat afval niet. Geef haar iets wat je normaal in de vuilnisbak zou gooien en zij maakt er een uniek designobject van. Dat deed ze ook met een reclamedoek van KBC. Het doek van maar liefst 572m² en een gewicht van 200 kg hing de voorbije maanden tijdens de renovatie aan de KBC-Toren in Antwerpen. Nu heeft Evy het doek een nieuw leven gegeven. 

  Iedereen kon via https://upcyclingchallenge.kbc.be/ een idee insturen met wat Evy met dat gigantische reclamedoek kon maken. De vijf leukste suggesties werden door Evy gerealiseerd en zijn nu te bewonderen op een minitentoonstelling in de onthaalruimte van de KBC-Toren in Antwerpen. 

  Uit het reclamedoek maakte Evy deze unieke designobjecten:

  • Een hippe boodschappentas op wieltjes
  • Een luster
  • Een wijn of magazinerek
  • Een loungeset
  • Een kippenhok

  Nog tot 21 december kun je Evy’s designobjecten bewonderen. Daarna worden de objecten overhandigd aan Evy’s uitdagers.

   

  Wie is Evy Puelinckx?

  Evy schrijft over zichzelf: “Al tien jaar snuffel ik vrolijk chaotisch rond tussen rommel en in kelders, op zoek naar stukken en brokken waaruit ik design-objecten kan puren. Tussendoor presenteerde ik ook nog de lifestyle-programma’s ‘Bouwen aan Geluk’ en ‘Per vierkante meter’. Ook daar zocht ik naar creatieve, goedkope en duurzame oplossingen voor ontwerp-gerelateerde problemen.” Op haar website www.hetvindingrijk.be vind je meer informatie over wat upcyclen exact is. Je kunt er ook ideeën, tips, creaties en inspiratie uitwisselen met andere “upcyclers”.

   

  Start it @kbc

  Op 20 november 2013 opende KBC samen met Accenture, Flanders DC, Universiteit Antwerpen, Cronos, iMinds en Mobile Vikings het initiatief Start it @kbc in de KBC-Toren in Antwerpen. Ondertussen is Start it @kbc uitgebreid naar Gent, Hasselt en Leuven. Met Start it @kbc wil KBC vroeg ondernemerschap ondersteunen en aanmoedigen. Starters kunnen doorlopend hun dossiers indienen via de website www.startit.be. Alle dossiers worden geëvalueerd en geselecteerde starters worden uitgenodigd om hun project toe te lichten en kans te maken toe te treden tot de Start it @kbc-community. Sinds 2013 heeft Start it @kbc reeds 111 starters mogen verwelkomen in hun community.

   

  KBC Upcycling Challenge

  Lounge
  Wijnrek
  Luster
  Shopper
  Banner
  Lounge 2
  Lounge in opbouw
  Luster 2
  Shopper 2
  Wijnrek 2
  Work in progress