• Nederlands
 • Français
 • Skip to Content
  KBC Groep
  Select your language
  Search

  Fietslease neemt vliegende start bij KBC

  Vanaf 1 november demarreert het Velodroom-project. KBC-medewerkers kunnen voortaan een stukje loon inruilen voor een leasefiets.

  KBC-medewerkers in Antwerpen hebben eerst proefgereden. Vanaf 1 november voert KBC fietsleasing geleidelijk in voor alle KBC medewerkers in Vlaanderen en Brussel.  Om voor een leasefiets in aanmerking te komen, moet de medewerker wel bereid zijn om minstens 50% van de (volledige of gedeeltelijke) woon-werkverplaatsingen met de fiets af te leggen. Het succes in Antwerpen was alvast veelbelovend. Van de 300 medewerkers hebben er 100 ingetekend voor de fietslease (160 van de 300 medewerkers wonen op fietsafstand van de werkplek).

  Gezwind met de vouwfiets de trein op, met de elektrische fiets zoeven over de fietssnelwegen  of na het werk snel even boodschappen doen met de bakfiets, dat kan allemaal. Om het even welk fietstype komt in aanmerking voor fietslease, behalve S Pedelecs omdat die als bromfiets worden gecatalogeerd. KBC selecteerde een ruim aanbod aan A-merken bij verscheidene lokale handelaars en verdelers. De medewerker kiest zijn fiets bij een erkende handelaar in de buurt, waar hij ook terecht kan voor onderhoud en herstelling. Het leasecontract loopt 36 maanden en omvat ook een KBC Autolease All Risk fietsverzekering voor diefstal en schade, VAB-fietsbijstand en een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

  Anette Böhm, Algemeen Directeur Corporate HR: Tot een afstand van 10 kilometer is de fiets vaak het snelste vervoersmiddel, zeker tijdens de spits. Bij KBC werkt 22% van de collega’s in Vlaanderen en Brussel op minder dan 10 kilometer van de werkplek. Vandaag komt al 11% van de KBC’ers regelmatig met de fiets. Dit komt ook de gezondheid van onze medewerkers zeker ten goede. Maar het gaat ook over ons engagement naar de samenleving: KBC gaat voluit voor duurzame mobiliteitsoplossingen bijvoorbeeld door het telewerken en de Skype-vergaderingen te promoten. Hiermee hebben we in 2015 naar schatting 10,4 miljoen kilometers minder met de wagen afgelegd.”

  KBC Autolease gelooft sterk in een ketenmobiliteit als oplossing voor de toekomst, een mobiliteitsaanpak waarbij ingezet wordt op de combinatie van de wagen, de fiets en het openbaar vervoer. KBC Autolease heeft fietsleasing dan ook opgenomen in zijn aanbod voor bedrijven.

  Werner Franck, CEO KBC Autolease: “We zien al geruime tijd dat de leasefiets aan een opmars bezig is en dat zal in de toekomst zeker niet stoppen. Al dan niet in combinatie met een bedrijfswagen is de leasefiets voor velen de ideale oplossing voor hun mobiliteit. Ik heb zelf een leasefiets waarmee ik regelmatig de 20 kilometer naar Leuven afleg.”

  KBC Mobility, de weg naar een duurzame en veilige mobiliteit

  Met de lancering van KBC Mobility, een samenwerking tussen KBC Verzekeringen, KBC Autolease en VAB, zette KBC eerder dit jaar reeds de toon door te kiezen voor duurzame en kwalitatieve mobiliteitsoplossingen (cfr. Persbericht van 20 april 2016)

  KBC wil met het Velodroom-project nog een versnelling hoger schakelen op weg naar een duurzame mobiliteit. De grote administratieve gebouwen van KBC beschikken over ruime faciliteiten zoals moderne kleedruimtes, douches, lockers, ruime fietsenstallingen, oplaadpunten voor elektrische fietsen. Hiermee geeft KBC zijn medewerkers optimale ondersteuning om voluit te kunnen kiezen voor de fiets als voornaamste transportmiddel voor de woon-werkverplaatsingen. KBC biedt veilige en duurzame oplossingen aan zijn klanten. Zo is er al geruime tijd de Moeders Preventiewinkel en werd onlangs de Drive Safe app voor jonge bestuurders gelanceerd (cfr. Persbericht van 8 september 2016).

  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium