Grote interesse voor Benelux biotech sector in New York

Op 13 november 2014 organiseert KBC Securities in samenwerking met FlandersBio en Flanders Investment & Trade de derde editie van de Annual Benelux Biotech & Healthcare Conference in New York. De conferentie biedt investeerders de mogelijkheid om meetings te beleggen met het top management van 14 genoteerde ondernemingen en 1 privaat (pre-IPO) bedrijf. Op deze manier geeft de conferentie investeerders een uniek overzicht van de levendige Benelux Life Science sector. De conferentie is een van de initiatieven die KBC Securities organiseert om de Life Science sector te ondersteunen.

Na succesvolle edities in 2012 en 2013 organiseert KBC Securities op 13 november zijn derde Benelux Biotech & Healthcare Seminar in New York. In een paar jaar tijd is de conferentie uitgegroeid tot een absolute must voor het management van Life Science bedrijven in de Benelux. De indrukwekkende groei van de Benelux Biotech Index in 2014, die het met 37% beter doet dan de Nasdaq Biotech index (+30%), getuigt van het success van deze innovatieve sector.

Bij de eerste editie, in 2012, vertegenwoordigden de deelnemende bedrijven EUR 9.6 miljard in beurswaarde (waarvan EUR 2.1 miljard voor small & midcaps), terwijl in de derde editie de beurswaarde van de deelnemers maar liefst 70% hoger ligt (EUR 16.3 miljard, waarvan EUR 3.8 miljard voor small& mid caps). De groei is gestuwd door de beurswaarde van de deelnemende bedrijven (+30% sinds 2012) maar eveneens door de 5 nieuwe bedrijven die de laatste 18 maanden op de beurs noteerden. Drie van deze bedrijven noteren sinds kort op Euronext Brussel en twee op Nasdaq.

Ondertussen staat de conferentie stevig op de kaart bij de gespecialiseerde Life Science investeerder in de Verenigde Staten. Het aantal one-on-one meetings in deze derde editie ligt 60% hoger dan in 2012. Bovendien beleggen investeerders gemiddeld meetings met een groter aantal bedrijven, wat getuigt van de stijgende interesse voor en kwaliteit van de aangeboden investeringsmogelijkheiden in de Benelux.

Dit jaar was een gemengd jaar wat de beurskoers van de bedrijven betreft, maar het succes van de conferentie maakt nogmaals duidelijk dat de sector volwassener is geworden, en de bedrijven op een meer dan gezonde interesse kunnen rekenen bij de top van de gespecialiseerde Amerikaanse beleggers.

Bedrijven die deelnemen in 2014 zijn Ablynx, arGEN-X, Arseus, Cardio3 Biosciences, Galapagos, Genticel, IBA, MDxHealth, Pharming, Promethera, Prosensa, ThromboGenics, Tigenix, UCB en Uniqure.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager, KBC Groep NV
Stef Leunens Corporate Communication Manager, KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium