• Français
 • English
 • Nederlands
 • Search

  Innovatief volmachtenbeheer KBC succesvol

  Maandag 6 oktober 2014 — Sinds januari kunnen bedrijven die klant zijn bij KBC de volmachten op hun bedrijfsrekeningen zelf beheren in een onlinetoepassing. KBC is daarmee uniek in België. Bedrijven die zelf hun volmachten beheren, verkleinen hun administratieve werklast en krijgen tegelijk nog meer en snellere controle over het gebruik van de bedrijfsrekeningen. KBC merkt dat deze toepassing steeds meer succes kent: 52% van de klanten die in aanmerking komen, maakt er al gebruik van.

  De nieuwe toepassing maakt deel uit van het KBC-Corporate Dashboard: een portaalsite die de bedrijvenklant vlot toegang geeft tot al zijn online KBC-toepassingen. Die toepassingen zijn onder andere KBC-Flexims[1], KBC-Online for Business/Isabel, Go and Deal[2], e-Documentbox[3] en nu dus ook het
  evolmachtbeheer.

  Bedrijvenklanten kunnen nu zelf registreren en opvolgen welke medewerkers een volmacht hebben om met de bedrijfsrekeningen te werken. Vroeger verliep die administratie via hun KBC-bankkantoor, waardoor de doorlooptijd veel langer was en de bedrijven niet altijd een goed zicht hadden op hun volmachtensituatie.

  KBC vervangt die kantooradministratie nu door een onlinetoepassing waarin de klant zelf toevoegingen, wijzigingen en schrappingen aan zijn volmachten kan ingeven. Zo kan die klant veel korter op de bal spelen, flexibeler omgaan met zijn volmachtenbeheer (wat bv. in vakantieperiodes handig is) en een up-to-date overzicht behouden van de medewerkers die toegang hebben tot de bedrijfsrekeningen. Ook de papierberg krimpt. De klant moet alleen bij de opstart een beperkte administratieve procedure doorlopen. De toepassing is bovendien gratis.

  Wim Eraly, algemeen directeur corporate banking, hoopt de klanten op die manier te ontlasten: “KBC zet zijn klanten centraal en maakt via het evolmachtbeheer zijn diensten toegankelijker. Er verdwijnt een stuk adminstratie, waardoor de klant zijn tijd beter kan besteden aan zijn activiteiten.“

  De toepassing evolmachtbeheer is beschikbaar sinds januari 2014 voor klanten met een complexe volmachtenstructuur. In de eerste helft van dit jaar gingen al 400 bedrijven en groepen ermee aan de slag. KBC rolt de toepassing in de loop van het najaar verder uit. Ze is ook beschikbaar voor de bedrijvenklanten van CBC Banque.

  Op www.kbccorporates.com staat meer informatie over de nieuwe toepassing, met enkele getuigenissen van corporate klanten.

   

  [1] KBC Flexims is het elektronisch internetkanaal om aanvragen en wijzigingen van documentaire kredieten, documentaire incasso's, bankgaranties en borgstellingen door te geven aan KBC.

  [2] Go and Deal is een internetapplicatie welke treasurers, financiële directeurs, … van bedrijven in staat stelt om FX (foreign exchange) transacties uit te voeren (aan- en verkopen van vreemde munten) of MM (money market) transacties uit te voeren

  [3] E-Documentbox is het online communicatiesysteem voor het uitwisselen van allerhande documenten zoals bevestigingen van marktenzaaltransacties, rentestaffels, … 

  Demo

  Getuigenis VPK

  Getuigenis Vandersanden

  Getuigenis Veritas

  Viviane Huybrecht directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep at KBC Groep NV