Isabel Van Mele wordt CIO / Algemeen Directeur ICT KBC Groep

Isabel Van Mele, Chief Data Officer bij ING België en ING Nederland, wordt vanaf 1 september 2021 Chief Information Officer en Algemeen Directeur KBC Groep. Ze zal daarbij rapporteren aan Erik Luts, Chief Innovation Officer en lid van het directiecomité van KBC Groep.

Erik Luts, Chief Innovation Officer KBC Groep verwelkomt Isabel Van Mele als volgt : “ Ik ben heel blij dat Isabel onze nieuwe CIO wordt en Rudi Peeters opvolgt.  Isabel beschikt over een unieke mix van authentieke transformationele leiderschapsvaardigheden, strategische zakelijke inzichten en diepgaande architectuurexpertise.  Isabel deed jarenlang ervaring op in  verschillende sectoren en is een expert in data-omgevingen. Het is dan ook niet toevallig dat ze in oktober 2020 geselecteerd werd als een van de vijftig meest inspirerende vrouwelijke leidinggevenden en rolmodel in Tech @Belgium. Isabel zal onze inspanningen verder zetten om onze positie als referentie en een van de digitale koplopers in België en Europa te versterken.”

Isabel Van Mele (°1971) behaalde een Master Natuurkunde aan de universiteit van Gent en een Master Biomedische ingenieurstechnieken  aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na haar studies startte ze als onderzoekster aan de KU Leuven.  Later kreeg ze de leiding van een Europees onderzoeksproject rond multimediatelecommunicatie voor mensen met een handicap. Het doel was het leven en het welzijn van die mensen te verbeteren. Isabel leerde daar vooral luisteren naar mensen met specifieke noden, ontdekte het belang van een gebruiksvriendelijke interface en de sterke punten van een multidisciplinair en internationaal team.  Eén van de partners in het project was Orange en zo belandde Isabel na 5 jaar bij KPN Orange (het huidige Base) waar ze als Team Leader en Solution Architect werkte. Daar groeide haar honger naar het bouwen van IT-infrastructuur.

In 2004 stapte ze over naar IBM Global Business Service waar ze de eerste vrouw was die Executive Architect Manager in de Benelux werd. Ze was als solution architect end- to- end verantwoordelijk voor de oplossing, van concept tot het in productie brengen. Ze werkte er onder andere voor Electrabel, Proximus, Euroclear, Delta Lloyd en de kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, … en leerde hoe belangrijk het is te luisteren naar wat de klant wil.  

In 2014  ging ze bij DPG Media (De Persgroep Media Group) aan de slag als ICT Director Projects & Development. Twee jaar later stapte ze over naar ING Bank. Sinds 2018 is ze Chief Data Officer and International Tribe Lead Data Management van ING België en ING Nederland, en geeft ze leiding aan 300 medewerkers in Brussel, Amsterdam en Boekarest.

Isabel is 50 jaar, gehuwd en moeder van twee dochters.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium