• Nederlands
 • KBC Groep
  Select your language
  Search

  KBC AM verkoopt zijn belang in Union KBC Asset Management aan Union Bank of India

  Buiten beurstijd – Gereglementeerde informatie*

  Maandag 5 oktober 2015 — Union Bank of India en KBC Asset Management NV hebben een akkoord bereikt over de verkoop aan Union Bank of India van het belang van 49% dat KBC Asset Management heeft in Union KBC Asset Management Co. Pvt. Ltd., de joint venture die in 2009 werd opgericht tussen beide vennootschappen en Union KBC Trustee Company Pvt. Ltd.

  Beide partijen zijn overeengekomen dat ze geen financiële details over de transactie vrijgeven.

  De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de Indiase toezichthouder, heeft geen impact op de bestaande klantenbenadering en de productportefeuille van de joint venture en geen noemenswaardige invloed op de winst en het kapitaal van KBC Groep.

  KBC en Union Bank of India zijn er altijd absoluut van overtuigd geweest dat de Indiase markt voor beleggingsfondsen potentieel heeft. Veranderingen in de Indiase marktomgeving hebben echter het financiële landschap waarin de joint venture opereert veranderd. Samen met Union Bank of India en in nauwe samenwerking met het management van de joint venture heeft KBC alle pistes onderzocht om te komen tot een oplossing die tegemoetkomt aan de belangen van alle stakeholders.

  Johan Thijs, CEO van KBC Groep: “Deze overeenkomst past binnen de strategische focus van KBC Asset Management op de kernmarkten en activiteiten van KBC Groep. Ik wil al onze Indiase klanten en aandeelhouders, de medewerkers en alle andere stakeholders bedanken voor het vertrouwen dat ze in KBC hebben gesteld. Ik kijk dankbaar terug op een interessante tijd waarin we met onze uitgebreide knowhow op het vlak van fondsen konden bijdragen tot de ontwikkeling van een nieuwe speler in de Indiase markt voor fondsenbeheer.”

  A. Tiwari, voorzitter van Union Bank of India, bevestigde het engagement van Union Bank of India om onder het eigen merk de beleggers een volledig producten- en dienstengamma aan te bieden.

  Het management en de medewerkers van de joint venture zullen zich blijven inzetten en hun activiteiten verder ontwikkelen onder de vlag van Union Bank of India. Ze staan er garant voor dat de klanten kunnen blijven rekenen op de kwaliteitsvolle service en beleggingsproducten die ze gewend zijn.

  Noot voor de redactie:

  Over Union Bank of India

  Union Bank of India is een van de grootste en leidende overheidsbanken in India. Union Bank is vooral actief op de lokale Indiase markt en is internationaal aanwezig met buitenlandse kantoren en vertegenwoordigingskantoren op een selectie van internationale markten. Op 30 juni 2015 telde de bank meer dan 50 miljoen klanten, 4 082 kantoren verspreid over India, 3 buitenlandse kantoren en 5 vertegenwoordigingskantoren met een globale omzet van Rs. 8,82 triljoen.

  Over KBC Asset Management NV (www.kbcam.be)

  KBC Asset Management, een 100% dochtermaatschappij van KBC Groep NV, is een belangrijke Belgische vermogensbeheerder met meer dan 60 jaar marktervaring. KBC Asset Management is voornamelijk actief in de thuismarkten van KBC: België en een aantal landen in Centraal- en Oost-Europa. Verder is het ook aanwezig in Ierland en Luxemburg. De entiteiten van KBC Asset Management zijn actief in hun lokale markten, waar ze instaan voor de research en het beheer voor de lokale beleggingsproducten.

  Op 30 juni 2015 had KBC Asset Management een beheerd vermogen van meer dan 200 miljard euro en 1 361 beleggingsfondsen voor een divers publiek.

  Over KBC Groep NV (www.kbc.com)

  KBC is een van de vooraanstaande financiële groepen in Europa en heeft zijn hoofdkantoor in Brussel (België). Het is een multikanaal bank-verzekeraar voor hoofdzakelijk particulieren en kleine en middelgrote lokale ondernemingen, met geografische focus op Europa. De groep bekleedt belangrijke, zelfs leidende posities in zijn  thuismarkten, België en Centraal- en Oost-Europa, en is ook selectief aanwezig in een aantal andere landen en regio’s verspreid over de wereld.
  KBC is een van de grootste bedrijven in België en is genoteerd aan Euronext Brussels. De KBC-groep stelt ongeveer 38 000 mensen tewerk en bedient 10 miljoen klanten.

  * Dit perscommuniqué bevat informatie die is onderworpen aan de transparantievoorschriften voor beursgenoteerde vennootschappen.

  Viviane Huybrecht

  General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson

  Wim Allegaert

  Head of Investor Relations

  KBC Group