KBC Autolease focust op multimobiliteit

Autonoom kiezen voor de beste mobiliteitsoplossing

Werknemers en bedrijven zoeken vandaag naar oplossingen om hun mobiliteitsbeheer efficiënt en in functie van de verschillende behoeftes in te vullen. Er wordt volop gefocust op multimobiliteit. KBC Autolease schakelt een versnelling hoger en evolueert steeds nadrukkelijker van een leasemaatschappij naar een mobiliteitsprovider door in te zetten op verschillende vervoersmogelijkheden.

KBC Autolease is daarenboven geselecteerd als partner voor “Slim naar Antwerpen”.

Men laat nu al regelmatig de bedrijfswagen aan de kant en wisselt vaker tussen de wagen, de fiets en het openbaar vervoer. De overheid steunt die evolutie door een wettelijk kader te creëren voor duurzame alternatieven (bv. mobiliteitsbudget voor werknemers, rekeningrijden, enz.) en in te zetten op doordachte infrastructuurwerken (bv. fietsostrades).

Constructeurs slaan mee die nieuwe richting in en ontwikkelen oplossingen die een vlottere en schonere mobiliteit mogelijk maken (bv. elektrische en hybride wagens, elektrische (vouw)fietsen en speed pedelecs). De standaard leasingdieselwagen maakt steeds meer plaats voor de fiets, het openbaar vervoer, de benzinewagen, de hybride wagen of de elektrische wagen.

KBC Autolease stimuleert dit met een aanbod dat iedereen de mogelijkheid biedt om heel bewust en vrij te kiezen hoe ze zich verplaatsen.

Waarom multimobiliteit?

Multimobiliteit beperkt zich niet tot woon-werkverkeer. Het houdt ook rekening met hoe werknemers zich professioneel én privé verplaatsen. Het is er voor iedereen binnen de onderneming,. Met multimobiliteit kunnen verschillende vervoersoplossingen (fiets, auto, openbaar vervoer) worden gecombineerd in functie van de mobiliteitsbehoeften van de individuele werknemer.

  • De fiets

Het afgelopen jaar ontwikkelde KBC Autolease Fietslease, een alternatief voor de auto. Hiermee biedt KBC Autolease een oplossing voor een aantal actuele pijnpunten, zoals mobiliteit, en heeft ze ook oog voor sociale en economische aspecten. Naast de lokale samenwerking met 55 fietsenwinkels overal in België, werd onlangs een contract afgesloten met maatwerkbedrijf Ateljee[1] in Gent voor de herstellingen en de herverkoop van de fiets bij afloop van het fietsleasecontract.

Bovendien is het een fiscaal vriendelijk en kostenbesparend vervoermiddel. Er zijn geen brandstofkosten, fietsgebruik wordt fiscaal gestimuleerd en er kan een vergoeding worden toegekend.

Vandaag heeft KBC Autolease al een duizendtal fietsen geregeld voor een 20-tal bedrijven, waarvan meer dan 200 bij KBC zelf.

Wat de afnemers vooral op prijs stellen bij het aanbod, is de vrije keuze van de fiets (bakfiets, mountainbike, vouwfiets, koersfiets, trekking bike, stadsfiets, elektrische fiets) en de samenwerking met de lokale en ook sociale economie.

  • De auto

Toch blijft de auto het populairste vervoermiddel voor de werkende Belg. Voor KBC Autolease is het vandaag echter slechts één van de transportmogelijkheden in een multimobiel vervoerspakket. Bovendien wordt hierover duurzaam nagedacht en heeft de klant de keuze uit zes verschillende mogelijkheden: benzine, hybride, elektrisch, diesel, aardgas, plug-in hybride. Samen met de klanten werkt KBC Autolease aan het vergroenen van het wagenpark: 27% van de nieuwe geleasde wagens reden afgelopen maart op een andere brandstof dan diesel.

  • Het openbaar vervoer en andere vervoermiddelen

Naast de fiets en de wagen biedt KBC Autolease ook andere vervoermiddelen aan die in het multimobiliteitspakket kunnen geïntegreerd worden. Dankzij de Olympus app[2] kan de gebruiker in één beweging zijn mobiliteit op een vlotte manier organiseren. Hij kiest het vervoermiddel of een combinatie van vervoermiddelen die hem het makkelijkst op zijn bestemming brengen: trein, bus, tram, metro en deelfietsen.

De gebruiker kiest dat voor zijn totale verplaatsing, of voor een deel van zijn traject als hem dat in functie van zijn bestemming of het tijdstip beter uitkomt dan de leasingwagen. Alle verplaatsingen worden automatisch geregistreerd: dat maakt de baan vrij voor een eenvoudige administratieve verwerking.

Klanten van KBC Autolease kunnen binnenkort gebruikmaken van de Olympus app. Via Olympus is KBC Autolease geselecteerd als partner voor Slim naar Antwerpen.

Werner Franck, CEO van KBC Autolease vat het samen: “KBC Autolease promoot multimobiliteit niet alleen voor het gemak en het plezier van de werknemers of als een kostenefficiënt vervoersmodel voor bedrijven. Door een mix van duurzame oplossingen aan te bieden – meer fiets, minder diesel – geven we ook het milieu meer ademruimte en verhogen we de leefbaarheid van onze maatschappij. En daar draait het uiteindelijk toch om! Door nauw samen te werken met lokale ondernemers geven we daarenboven het lokale ondernemerschap een extra duw in de rug. En onze aanpak kadert perfect binnen het vernieuwde duurzaamheidsbeleid van KBC”.

 

[1] Ateljee is een toonaangevend maatwerkbedrijf in Vlaanderen met een brede waaier aan tewerkstellingsprojecten.

[2] http://www.olympus-mobility.com

Contacteer ons
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium