KBC Bank Ireland sluit de verkoop van de bedrijfskredietenportefeuille aan Bank of Ireland af

KBC Bank Ireland sluit de verkoop van de bedrijfskredietenportefeuille aan Bank of Ireland af

Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

Vandaag sloot KBC Bank Ireland de op 12 april aangekondigde transactie af waarbij ze haar bestaande bedrijfskredietenportefeuille van ongeveer 260 miljoen euro aan Bank of Ireland verkoopt.

De transactie heeft een verwaarloosbare impact op de winst- en verliesrekening en kapitaalratio van KBC Groep. Ze versterkt ook de kernactiviteit van KBC Bank Ireland, die zich richt op particuliere en micro-KMO-klanten.
De betrokken bedrijfsklanten werden geïnformeerd dat hun lening(en) zou(den) worden overgedragen en hebben bevestiging gekregen dat de bestaande wettelijke en reglementaire bescherming bij de Bank of Ireland van kracht blijft.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep, verwelkomde vandaag de succesvolle afronding van de transactie: "De afronding van deze transactie helpt KBC Bank Ireland bij het realiseren van haar strategische ambitie om de digitale koploper te worden voor Ierse retail- en micro-KMO-klanten. Deze voortdurende focus heeft de afgelopen jaren geleid tot een geleidelijke afbouw van de performante en niet-performante bedrijfskredietenportefeuille van de bank in Ierland. De verkoop van de bestaande portefeuille bedrijfskredieten aan Bank of Ireland resulteert ook in een verdere optimalisatie van de balans, waardoor KBC Bank Ireland de toekomstige winstvolatiliteit kan verminderen en zich volledig kan concentreren op een duurzame en rendabele groei van haar kernactiviteiten.”

Peter Roebben, CEO KBC Bank Ireland, zei: "Ierland is een kernmarkt voor KBC Groep en KBC Bank Ierland zet zich in om het bankieren zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de Ieren en zo de digitale bank van de toekomst te worden. Wij willen een positieve keuzefactor zijn in de markt en als “bank of you” willen wij investeren in dezelfde zaken als onze klanten, met meer flexibiliteit, gebruiksgemak en een echt alternatief bieden in de Ierse markt. De afronding van deze transactie laat ons toe om ons volledig te concentreren op dit engagement ten aanzien van onze retail- en professionele micro-KMO-klanten".  

 

* Dit nieuwsbericht bevat informatie waarop de Europese transparantieregelgeving voor beursgenoteerde bedrijven van toepassing is. 

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium