KBC Bank wint twee Spaargids Bank Awards

Beste Digitale Bank en Meest Innovatieve Bank

KBC Bank was net als vorig jaar genomineerd voor de Spaargids.be Bank Awards.

Op basis van een enquête polst Spaargids naar de tevredenheid van klanten over hun bank.

Dit jaar werd er opnieuw massaal deelgenomen (27.180 weerhouden respondenten) en KBC Bank won in de categorieën 'Beste Digitale Bank' en 'Meest Innovatieve Bank'. 

In de categorie Beste Digitale Bank telt de gemiddelde beoordeling van mobiel bankieren via app en van internetbankieren via PC mee. Bij de Meest Innovatieve Bank wordt rekening gehouden met bepaalde aspecten met betrekking tot innovatie. In beide categorieën zorgde de feedback die KBC kreeg over zijn KBC Mobile app en de vele gebruiksvriendelijke oplossingen die de app biedt voor de doorslag.

KBC is terecht trots op deze awards. Zij vormen een mooie erkenning voor de inspanningen die KBC in de voorbije jaren heeft geleverd.

Daniel Falque, CEO KBC Divisie België, reageerde heel enthousiast : “ KBC is heel blij met de Spaargids Awards Beste Digitale Bank én Meest Innovatieve Bank. Dat we deze awards krijgen, vormt voor iedereen in KBC de terechte bekroning van ons werk. Zo maakt KBC zijn reputatie als klantgerichte innovator opnieuw helemaal waar. We ervaren dit als een oprechte waardering van onze klanten voor de dienstverlening en de gebruiksvriendelijke oplossingen die we hen aanbieden. Ook in de toekomst zullen we blijven innoveren. Innovatie is voor ons immers een strategisch ankerpunt dat ons in staat stelt om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden en onze klanten nog beter te kunnen bedienen.”

 

Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie KBC Divisie België vult aan : “Twee awards winnen doe je niet zomaar. We hebben dit uitstekende resultaat vooral te danken aan onze klanten die ons naar de top stemden in deze enquête. Ook vallen de niet-bancaire diensten van derde partijen zeer in de smaak. Zo kunnen klanten een ticket van De Lijn of de NMBS kopen, maken ze gebruik van een deelfiets, betalen ze een parkeersessie met 4411 of bij Q-Park, bestellen ze dienstencheques, raadplegen ze hun PayPal account of hun verrichtingen met Monizze. Daarnaast danken we dit resultaat ook aan de vele KBC-collega’s die zich dag in dag uit inspannen om de klantenbeleving en dienstverlening nog beter te maken en zo het leven van onze klanten te vergemakkelijken. Hartelijk bedankt! Het motiveert ons nog meer om onze dienstverlening te blijven uitbreiden en verbeteren. Onze klanten zijn enthousiast over de vele mogelijkheden van onze KBC Mobile app. Sinds kort zijn bepaalde diensten in die app ook beschikbaar voor niet-klanten, zonder dat ze zelfs een rekening hoeven te openen. Al hopen we natuurlijk dat ze na vandaag misschien wel van mening zullen veranderen. “

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium