KBC bekroond voor “Best Bank Governance in Europe”

KBC wint Capital Finance International 2018 Award voor Best Bank Governance in Europa

Capital Finance International – een toonaangevend Brits vakblad voor de financiële sector – reikt de 'Best Bank Governance Europe Award 2018' uit aan KBC. KBC is trots op dat duidelijke teken van erkenning voor zijn ambitie om de referentie te zijn in klantgericht bankverzekeren.

De Capital Finance International-jury was vooral onder de indruk van de aandeelhouderswaarde die KBC na de crisisjaren wist te creëren en van zijn vastberaden streven naar uitmuntendheid in deugdelijk bestuur, wat op zijn beurt de prestatie optimaliseert. Ze onderstreepte ook dat KBC er niet alleen in geslaagd is zijn wereldwijde activiteiten te consolideren, maar dat het ook een vernieuwde bedrijfscultuur heeft geïntroduceerd, zijn strategie heeft verfijnd en op technologisch gebied zijn voorsprong kon behouden. Die veranderingen bleken bijzonder succesvol en zijn een schoolvoorbeeld van hoe je een grote onderneming op een correcte manier naar duurzame winst leidt, aldus de jury. Ze besloot dat KBC Groep een uitstekend voorbeeld is van een bank die zijn uitmuntendheid in deugdelijk bestuur – en het vertrouwen dat daaruit voortvloeit – inzet om zijn groei op te drijven en bij te blijven in het snel veranderende landschap van de financiële-dienstensector.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep, reageert verheugd op de award: "Ik ben erg trots op deze internationale erkenning. Het is een feit dat KBC erin geslaagd is zichzelf op heel korte tijd heruit te vinden en te vernieuwen. Met de steun van onze klanten, onze aandeelhouders en onze medewerkers zijn we in onze kernmarkten een referentie geworden in klantgericht bankverzekeren. Deze award is een erkenning van het harde werk dat al onze medewerkers hebben geleverd om te beantwoorden aan de uitdagingen en snel veranderende verwachtingen van de gedigitaliseerde samenleving. Dat geeft ons het vertrouwen dat we met onze bedrijfsstrategie, onze bedrijfscultuur en onze inzet klaar zijn voor een dynamische toekomst. ”

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium