KBC breidt autoverzekering gratis uit en geeft 50% korting op fietsverzekering

KBC breidt autoverzekering gratis uit en geeft 50% korting op fietsverzekering

Aanpassingen in het kader van gewijzigde mobiliteit in coronatijden

In coronatijden bewegen en ontspannen we ons meer dan ooit in onze eigen  buurt, dichtbij onze woning. We doen beduidend minder verplaatsingen met de wagen en verkennen onze buurt of woonomgeving vaker te voet en met de fiets.

KBC Verzekeringen geeft aan particuliere klanten en zelfstandigen met een KBC[1] Autoverzekering tot eind september 2020 een aantal gratis uitbreidingen:

  • een gratis fietsbijstand en
  • een uitgebreide ongevallenverzekering als fietser en voetganger.

Klanten met een KBC Autoverzekering die een KBC Fietsverzekering afsluiten, krijgen  het eerste jaar 50% korting op de premie.

 

[1] Waar we verder over KBC spreken, geldt dit ook voor CBC en KBC Brussels

Hans Verstraete, algemeen directeur KBC Verzekeringen: “ De coronacrisis heeft onze levensstijl op zeer korte tijd zeer ingrijpend gewijzigd, en dat merken we ook aan de  manier waarop we ons  verplaatsen. We laten de wagen vaker staan en doen veel meer verplaatsingen te voet en met de fiets.  In onze vrije tijd hebben we de fiets ontdekt of herontdekt, en verkennen we onze buurt te voet, al dan niet met onze gezinsleden. Ook in die gewijzigde omstandigheden willen wij onze verzekeringsklanten optimaal verzekeren: we bieden onze klanten twee gratis uitbreidingen aan en zetten de KBC Fietsverzekering scherp geprijsd in de markt. Bovendien kan de fietsverzekering volledig digitaal worden afgesloten. Zo draagt KBC ertoe bij dat haar klanten zorgeloos verzekerd zijn in deze coronatijden en ook deze zomer als ze vakantie mogelijks dicht bij huis doorbrengen.”

 

Twee gratis uitbreidingen op bestaande polissen

1. Gratis fietsbijstand

Particuliere klanten en zelfstandigen (zonder vennootschap) met een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voertuig (BA Auto voor personenauto, motorfiets of lichte vrachtauto) die onderweg zijn met de fiets worden in geval van pech of ongeval uit de nood geholpen door een VAB-wegenwachter.

Ook de inwonende gezinsleden kunnen een beroep doen op deze pechverhelping. Vanaf 28 mei tot 14 juni registreert de klant, via een persoonlijke link, online zijn interesse voor deze uitbreiding. Hij krijgt deze link via het bericht dat hij ontvangt van KBC Verzekeringen. Bij  de eerste 100.000 registreerders wordt deze uitbreiding dan geactiveerd.

De bijstand geldt voor alle types fietsen: (elektrische) fiets, mountainbike, koersfiets, bakfiets, vouwfiets, stadsfiets, ligfiets…en de eventueel bijhorende fietskar. Wat is verzekerd? Ongeval, technisch defect, lekke band, vandalisme, diefstal of poging tot diefstal van de fiets (mits gebruik van een goedgekeurd slot).

 

2. Gratis uitbreiding op de ongevallenverzekering bestuurder.

Particuliere klanten en zelfstandigen die een ongevallenverzekering afsloten voor de bestuurder van het verzekerde voertuig, worden nu ook automatisch verzekerd voor ongevallen als bestuurder of “opzittende” (bv inwonende kinderen in de bakfiets) van een (elektrische) fiets. Ook als voetganger in het verkeer zijn ze verzekerd. Deze automatische dekking geldt ook voor inwonende gezinsleden.

Beide uitbreidingen gelden in België en tot 15 kilometer buiten onze grenzen.

 

Een nieuwe fietsverzekering met 50 % korting op de eerste jaarpremie

Via een exclusieve waardebon krijgen de verzekeringsnemers  (particuliere klanten en zelfstandigen) met een KBC Autoverzekering een korting van 50 % op de eerste jaarpremie van een nieuwe fietsverzekering.

De waardebon kan gebruikt worden binnen het gezin bij de aankoop van één of meerdere fietsen  (bv. man en vrouw kopen allebei een nieuwe fiets). Voor een stadsfiets van 1.500 euro bespaar je  zo 46 euro op de premie. Voor een elektrische fiets van 3.000 euro komt dat neer op een besparing van 61 euro.

Is de aangekochte fiets maximaal 2 maand oud en niet duurder dan 4.000 euro, dan kan de fietsverzekering volledig digitaal afsloten worden via de KBC website, KBC Mobile of KBC Touch. Klanten kunnen  hiervoor ook terecht in het KBC bankkantoor of bij de KBC verzekeringsagent.

Wat is er verzekerd?

  • Elke onverwachte beschadiging, vernieling of diefstal van de fiets (alle types), overal ter wereld en 24/7. Ook diefstal thuis is verzekerd.
    Tot 12 maanden na aankoopdatum vergoedt KBC het verzekerde bedrag van de fiets volledig.
  • Accessoires zoals een fietstas, kinderstoel of fietskar, zijn gratis meeverzekerd tot 300 euro. Uitbreiding hiervan is mogelijk tegen meerprijs.
  • De fietshelm is gratis mee verzekerd tot 125 euro.

 

Alle details over de KBC Fietsverzekering vindt u op de KBC website

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium