• Français
 • English
 • Nederlands
 • Search

  KBC Brussels versterkt zijn Brusselse identiteit

  Het nieuwe merk van KBC neemt zijn intrek in het hart van Brussel

  Maandag 22 juni 2015 — Nauwelijks zes maanden na zijn lancering vestigt KBC Brussels, het nieuwe autonome en gezamenlijke merk van KBC en CBC in de hoofdstad, zich in een nieuw gebouw in de Wetenschapsstraat, midden in een typisch Brusselse, dynamische en kosmopolitische wijk. Zo maakt KBC Brussels nu integraal deel uit van de Brusselse gemeenschap en biedt de bank-verzekeraar oplossingen op maat van de Brusselaars.

  Begin juni palmde het KBC Brussels-team, onder leiding van Damien Van Renterghem, de gerenoveerde kantoren van het Periclesgebouw in. Het pand is amper vijf jaar oud en ligt in de Wetenschapsstraat, in het hart van de Europese wijk. Het gebouw is aangenaam en makkelijk herkenbaar omdat het ook een van de 48 bankkantoren van KBC Brussels huisvest.

  De kern van 25 KBC Brussels-medewerkers beschikt over een open ruimte met 30 werkposten die uitziet op de boomrijke Frère-Orbansquare, over 4 gesloten bureaus, 2 cockpits, een vergaderruimte en een parkeergarage. KBC Brussels heeft zo al helemaal zijn plek gevonden tussen de Brusselaars.

  Damien Van Renterghem, CEO van KBC Brussels:  "KBC Brussels richt zich specifiek op de klanten en prospects die in Brussel wonen of werken. Onze zetel in het centrum van Brussel geeft perfect onze Brusselse, Europese, kosmopolitische en multiculturele verankering weer. Bovendien past het dynamische karakter van Brussel helemaal bij ons. Onder de vleugels van bank-verzekeraar KBC ontpoppen we ons tot een echte start-up die een nieuwe wind wil laten waaien door het financiële landschap in de Brusselse regio." 

  De nieuwe kantoren van KBC Brussels met een totale oppervlakte van 520 m² zijn ruim en modern. Ze zijn onder andere uitgerust met energiezuinige klimaatplafonds, een intelligent verlichtingssysteem met bewegings- en aanwezigheidssensoren, een installatie voor de recuperatie van regenwater en een groendak.

  Met Apple ® en binnenkort de incubator Start it @kbc als buren, straalt de nieuwe zetel van KBC Brussels vernieuwing, vitaliteit en moderniteit uit.

  Damien Van Renterghem, CEO KBC Brussels
  De kantoren van KBC Brussels
  Het Periclesgebouw in de Wetenschapsstraat
  KBC Brussels-logo
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Group Corporate Communication / Spokesperson