• Nederlands
 • Skip to Content
  KBC Groep
  Select your language
  Search

  KBC creëert ontmoetingsplek in het hart van Gent

  Gent verwelkomt gloednieuw “KBC-kantoor van de toekomst” op de Kouter

  Sinds 29 april kunnen de klanten van KBC terecht in een nieuw, open “bankkantoor van de toekomst” op de Gentse Kouter. Het gloednieuwe bankkantoor is het resultaat van een ingrijpende renovatie die startte in 2013 en het vroegere gebouw omvormt van een afstandelijke loketomgeving tot een open en toegankelijke ontmoetingsplaats ten dienste van de klanten en de gemeenschap. Het is voor het eerst dat KBC dat unieke kantoorconcept toepast in een groot stedelijk bankkantoor, dat tot de grootste bankkantoren van KBC behoort. Daarmee geeft KBC een nieuwe impuls aan zijn bancaire aanwezigheid op de Kouter, die teruggaat tot in 1935. KBC opende overigens zijn allereerste Bamboo-kantoor/kantoor van de toekomst op 3 juni 2013 aan de Kortrijksesteenweg (Gent-Kunst). Daarmee maakt KBC van Gent een speerpunt in de uitrol van zijn nieuwe kantoorconcept.

  Marc Smet, regiodirecteur KBC Oost-Vlaanderen, licht toe: Onze klant bepaalt zelf wanneer en hoe hij met ons in contact wil komen als hij informatie, advies of een oplossing op maat nodig heeft. Want tijd is vandaag kostbaar, voor iedereen. Daarom maken we de toegang tot onze diensten en producten zo gemakkelijk mogelijk voor onze klant. Een overzichtelijke website om vlug informatie te krijgen, een contact center waar we tot lang na kantoortijd klaar staan om vragen te beantwoorden, apps voor de tablet of de smartphone waarmee je op een eenvoudige manier betalingen kunt doen of een overzicht van je bank- en verzekeringsproducten kunt bekijken. Voor gespecialiseerd advies blijft KBC investeren in bankkantoren, fysieke locaties met experts dicht bij de klant. We willen onze klanten vooral oplossingen op hun maat aanbieden. Daarom werken we bijvoorbeeld met nieuwe, open kantoorconcepten zoals in Gent-Kouter. De klant hoeft zich niet langer aan een loket aan te melden of moet niet eerst door een veiligheidssas, maar kan zich rechtstreeks wenden tot onze medewerkers of onmiddellijk gebruik maken van de digitale kanalen en automaten die er altijd ter beschikking staan, ook zonder afspraak.”

  Marc Duyck, clusterkantoordirecteur Gent, vult aan: “Naast de klassieke openingsuren zijn we ook open op donderdagavond en op zaterdagvoormiddag. Daarmee kunnen we vlot inspelen op de behoeften van onze klanten. Wie nood heeft aan advies buiten deze openingsuren wordt telefonisch of per mail opgevangen in het Regionaal Adviescentrum van KBC. Daar kunnen onze experts naadloos verder bouwen op de contacten die de klant eerder al met zijn bankkantoor had. Op die manier hopen we onze klanten een steeds betere dienstverlening en expertise aan te bieden, zowel voor bankzaken als voor verzekeringen.”

   

  Toegankelijkheid is de toekomst

  Het kantoor van de toekomst is een open ruimte, transparant en gericht op maximale interactie, zowel met de kantoormedewerkers als met de wereld daarbuiten. Deze aanpak weerspiegelt de strategische visie van KBC, waarin de klant een centrale plaats inneemt, die gebouwd is op transparantie en toegankelijkheid en dat via een breed aanbod aan kanalen.       

  Het concept ‘kantoor van de toekomst’ werd intern ontwikkeld onder de naam Bamboo, wat staat voor veelzijdig, snel groeiend, groen/ecologisch, stevig verankerd, sterk maar toch flexibel.

  Net als ieder ‘Bamboo’-kantoor bestaat KBC Gent-Kouter uit twee delen: een selfservicezone en een advieszone.

  De ruime selfservicezone op het gelijkvloers bevat een reeks bankautomaten die vierentwintig uur per dag en zeven dagen op zeven toegankelijk zijn voor bankverrichtingen, rekeninginformatie en geldafhalingen. Voorbij de onthaal- en wachtzone werd er – eveneens op het gelijkvloers –een snelservicezone voorzien. Daar bevinden zich drie aparte ruimtes voor korte adviesgesprekken en een paar gesprekshoeken. De klant hoeft zich bij het binnenkomen niet meer aan te melden aan een klassiek loket, want de kantoormedewerkers komen zelf naar hem toe. Wie door de drukte toch nog even moet wachten, kan aangenaam vertoeven in knusse zetels en vrij gebruik maken van de informatieschermen, internettoegang en digitale kanalen die er ter beschikking staan.

  De eigenlijke advieszone bevindt zich op de eerste verdieping en staat dus los van het snelservicegedeelte. Die zone kan buiten de kantooruren worden afgesloten. 17 apart afsluitbare kantoorcockpits laten er toe om met de klant in alle discretie een adviesgesprek te voeren. Voor de administratieve kantoorondersteuning zijn er 24 werkplekken voorzien. Daarnaast is er ook nog een kelderverdieping met een kluisruimte. Binnenkort gaat ook de ondergrondse parkeergarage open.

  Voor de medewerkers van KBC Gent-Kouter die met de fiets naar kantoor komen, zijn bovendien een fietsenstalling, kleedruimtes en douches voorzien. Zo draagt KBC bij tot duurzame mobiliteit.

  Dergelijk kantoor van de toekomst straalt een andere look and feel uit dan andere doorsnee KBC-bankkantoren in Vlaanderen. Er zijn geen veiligheidsdeuren, geen loketten, geen gordijnen meer. En hoeft het gezegd dat de Gentse skyline ook aan de binnenzijde van KBC Gent-Kouter prominent aanwezig is?

  Ondertussen opende KBC in Vlaanderen al 19 (weliswaar kleinere) kantoren die volgens dezelfde filosofie en principes werden ingericht. In de komende jaren zal de Bamboo-focus vooral op de provinciehoofdsteden of grotere provinciale centra gelegd worden. Op die manier zorgen we ervoor dat onze klanten zowel in de steden als in de meer landelijke gebieden een zelfde unieke klantenbeleving ervaren. Het allereerste Bamboo-kantoor van KBC bevindt zich overigens eveneens in Gent aan de Kortrijksesteenweg (Gent-Kunst). Daarmee maakt KBC van Gent een speerpunt in de uitrol van zijn nieuwe kantoorconcept.

   

  Technologisch up-to-date

  Achter de geklasseerde gevel trok  KBC een  volledig nieuw kantoorcomplex van liefst 1.350 m² op waarin alle hedendaagse technieken en technologie werden geïntegreerd. In een groot kantoor als KBC Gent-Kouter is uiteraard heel wat expertise op het vlak van bankieren en verzekeren samengebracht. Als een klant niettemin met een specifieke vraag zit waarvoor gespecialiseerd advies nodig is, kan de adviseur via beeldbellen een expert elders in KBC contacteren. De kantoormedewerkers zullen daarnaast ook gebruik maken van tablets en stellen alle informatie digitaal te beschikking. De KBC-adviseur gebruikt dezelfde website en apps die klanten thuis ook zelf raadplegen: de beleving in het kantoor en de onlinebeleving sluiten zo naadloos op elkaar aan.

  Contacteer ons
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium