KBC en Bolero lanceren Apple Watch app

Bolero eerste onlinebroker met app voor Apple Watch -- KBC lanceert app ook voor SmartWatches

Binnenkort lanceert Apple zijn Apple Watch in België. Zowel KBC Bank en Verzekering als de onlinebroker Bolero ontwikkelden een app voor die nieuwe Apple Watch. Daarmee is Bolero de eerste Belgische onlinebroker die uitkomt met een app voor de Apple Watch. Met die app, kan een Bolero-klant steeds de pols voelen van de belangrijkste beurzen en zijn beleggingsportefeuille en bovendien op elk moment van de dag opvolgen wat de sterkste stijgers en dalers zijn in zijn portefeuille.

Met de applicatie die KBC ontwikkelde, kan de klant zijn rekeningsaldo consulteren en meldingen ontvangen van KBC. De app is beschikbaar voor smartwatches die ondersteund worden door zowel Android als iOS.

Met slechts één ‘vinger aan de pols’ kunnen klanten van KBC, CBC en KBC Brussels en Bolero info krijgen over hun rekeningen.

 

Over de Bolero Apple Watch-app

Bart Vanhaeren, Bolero general manager licht toe: “We zien duidelijk dat smartphonegebruikers veel actiever met hun portefeuille bezig zijn: ze loggen bijna dubbel zo vaak in op onze app dan tabletgebruikers en doen bijna 60% meer transacties dan de gemiddelde Bolero-klant. Dat is ook logisch: zij willen snel een korte blik op hun portefeuille en op de beurzen werpen en onmiddellijk kunnen reageren. De Apple Watch speelt daar perfect op in en het lag dus voor de hand om een app voor Apple Watch te ontwikkelen: beleggers kunnen zo letterlijk continu de pols voelen van de beurzen en hun portefeuille. Bovendien is het een bevestiging dat Bolero volop inzet op innovatie en on top blijft van nieuwe technologieën.”

Bolero heeft de drie functionaliteiten die Bolero-klanten het meest gebruiken in de Bolero iPhone-app, vertaald naar een Apple Watch-functionaliteit:

Portefeuille

De klant kan de totale waarde van zijn portefeuille met de wijzigingen doorheen de beursdag en de evolutie ervan raadplegen.
Snapshot van de markten In een oogopslag krijgen de Bolero-beleggers zicht op de belangrijkste marktindices (Bel20, AEX, DAX, CAC40, Dow Jones en NASDAQ 100) met de huidige waarde, de stijgingen en dalingen doorheen de dag en een zes maanden grafiek.
Een top 5 stijgers/dalers

Op elk moment van de dag kan de klant de vijf sterkste stijgers en dalers in zijn portefeuille volgen met hun procentuele wijzigingen.

*Zie afbeeldingen onderaan.

Bolero zet sinds enige tijd sterk in op innovatie in een verder gedigitaliseerd landschap. “Mobiel beleggen zit duidelijk in de lift,” merkt Bart Vanhaeren op. “Een jaar geleden zouden we het nooit gedacht hebben, maar nu al worden bijna 15% van onze orders via onze mobiele apps geplaatst.”

Midden mei kunnen Bolero-klanten de Apple Watch-app gratis downloaden in de App Store. De app werd ontwikkeld in samenwerking met iCapps, Bolero’s partner voor mobiele applicaties.

 

Over de KBC apps voor Smartwatch

De SmartWatch-app van KBC toont niet alleen rekeningsaldi van zichtrekeningen, maar kan ook meldingen ontvangen over berichten die KBC heeft verstuurd. Zowel binnenkomende berichten van een kantoormedewerker, facturen die via Zoomit zijn verstuurd als vervaldagberichten van KBC Verzekeringen zullen worden gemeld op de SmartWatch-app. De SmartWatch-app is zowel downloadbaar op Android ondersteunde toestellen als iOS vanaf 23 juni voor klanten van KBC in Vlaanderen, van CBC in Wallonië en van KBC Brussels .

Vandaag is het aantal zichtbare zichtrekeningen in de SmartWatch-app nog beperkt tot twee. In de toekomst zullen de mogelijkheden van de KBC-SmartWatch-app nog uitgebreid worden.

Erik Luts, algemeen directeur Directe Kanalen en Support onderstreept waarom KBC resoluut kiest voor innovatie: “De wereld rondom ons verandert en digitalisering speelt daarin een zeer belangrijke rol. Consumenten kiezen meer en meer voor digitale oplossingen en willen mobiele toepassingen voor een steeds breder wordende waaier aan diensten. Met de KBC-SmartWatch-app wil KBC aan die verwachtingen tegemoetkomen. Vorig jaar lanceerde KBC ook zijn vernieuwde online-bankverzekeringsplatform KBC-Touch. Met die grondige vernieuwing van zijn internettoepassing (vroeger KBC-Online) zorgt KBC voor een nieuwe, overzichtelijkere en gebruiksvriendelijkere online‐ervaring, met toepassingen die zijn geïntegreerd op vraag van de klant.”

KBC Bank en Verzekeringen heeft de KBC-SmartWatch-app binnenshuis ontwikkeld. Het is een uitbreiding van de KBC-Mobile Banking-app voor smartphones.

Contacteer ons
Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium