KBC en Graydon sluiten exclusieve overeenkomst voor distributie van bedrijfsanalyses.

KBC-ondernemersklanten krijgen exclusief toegang tot Graydon-bedrijfsanalyses via online en mobiel bankieren van KBC

KBC en Graydon gaan een doorgedreven exclusieve samenwerking aan die de Belgische ondernemersklanten van KBC, KBC Brussels en CBC toelaat hun bedrijfsactiviteiten sterker en beter te onderbouwen. Nu de economie stilaan opleeft en het bedrijfsleven de pre-coronadraad kan opnemen, willen ondernemers – meer dan ooit – weten met wie zij juist in zee gaan, of die tegenpartijen solvabel zijn en zo ook een valabele business partner of klant kunnen worden. KBC stelt de Graydon-analyses vanaf nu exclusief en onbeperkt ter beschikking van haar ondernemersklanten in haar bedrijfstoepassingen voor pc- en mobiel bankieren, deels gratis en deels tegen een bijzonder scherp tarief[1].

Transparantie is immers een cruciale factor, enerzijds bij het zakendoen en anderzijds voor het herstel van onze economie. De corona steunmaatregelen hebben het afgelopen 1,5 jaar duidelijk hun nut bewezen, zoals blijkt uit de 40% minder faillissementen in 2020 t.o.v. 2019. Momenteel worden echter steeds meer steunmaatregelen teruggeschroefd. Dat zorgt bij heel wat ondernemingen voor onzekerheid en onduidelijkheid: voor 20% onder hen is het nog steeds een uitdaging om het hoofd boven water te houden, blijkt uit onderzoek van Graydon.     

[1] Een hoofdindicatie (‘rating’) van financiële gezondheid van een onderneming is gratis, een samenvattende analyse kost 99 euro per jaar voor een onbeperkt aantal afnames, een detailanalyse kost 45 euro per stuk.

Karin Van Hoecke, directeur Digitale transformatie & Data bij KBC, is verheugd over de samenwerking: “Wij hebben Graydon gevonden in onze gezamenlijke maatschappelijke ambitie om een transparante economie te creëren waarbij bedrijven op een gezonde manier zaken doen met elkaar, wat leidt naar meer welvaart en welzijn. De ondernemingen zijn immers opnieuw op zichzelf aangewezen omdat ze niet langer kunnen terugvallen op de door de overheid en de financiële sector uitgewerkte corona-steunmaatregelen. Zij moeten dus snel, gemakkelijk en digitaal de weg vinden naar correcte en actuele informatie om hun ondernemingsrisico’s accuraat te kunnen inschatten.  KBC en Graydon kunnen, elk vanuit de eigen jarenlange expertise, de bedrijven daarin maximaal ondersteunen.”

 

Peter Gazelle, Managing Director van Graydon vult aan: “We zijn fier op deze volgende stap in onze jarenlange samenwerking met KBC. Onze bedrijfsinzichten stellen ondernemers in staat om via KBC met meer zekerheid zaken te doen. Net als KBC zijn wij ervan overtuigd dat transparante informatie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er zijn en de risico’s die ze lopen, ontstaat samenwerking, worden deals gesloten en groeien ideeën uit tot realiteit. Zo dragen we bij tot een beter en gezonder economisch weefsel en een duurzamer samenleving.

 

De samenvattende Graydon-bedrijfsinzichten die KBC aanbiedt, geven in één oogopslag actuele en relevante informatie over het risico- en financieel profiel van alle bedrijven in België. Ondernemers kunnen op deze manier met een gerust hart zaken doen. Graydon ontwikkelde deze rapporten exclusief voor KBC.

o       Ze geven inzicht in de financiële gezondheid en het betaalgedrag van een onderneming ;

o       ze verlagen de risico's en vergroten de commerciële opportuniteiten ; en

o       ze objectiveren het buikgevoel van de ondernemer dankzij factuele informatie over een tegenpartij.

 

In de praktijk leidt dat ertoe dat klanten/ondernemers

  • te laat betaalde en/of onbetaalde facturen vermijden ;
  • financiële risico’s beperken ;
  • zorgen voor continuïteit van hun bedrijfsprocessen en
  • inzichten verkrijgen waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen in deze cruciale periode.

 

Meer info over het Graydon-aanbod van KBC voor ondernemers vind je hier.

 

Hoe vraag je een Graydon-bedrijfsanalyse op?

  • Ga naar “Aanbod” in KBC Mobile app
  • Vraag gratis de Rating van je zakenpartners op (fig 1)
  • Krijg toegang tot een samenvattende analyse met een Graydon-abonnement (99 euro per jaar excl. btw) of bestel een detailanalyse (fig2)  van een onderneming (45 euro per analyse)
Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium