KBC geeft populaire energiezuinige en veiligheidsverhogende renovaties extra duw in de rug.

1,29% voor KBC Groene Energie- en Veiligheidslening (25/02 tot 31/03).

KBC [1] gaat energiezuinige of veiligheidsverhogende investeringen (vb. verwarming, isolatie, beglazing, zonnepanelen, thuisbatterij… maar ook ingrepen voor brand- of inbraakbeveiliging), die vandaag al populair zijn,  extra ondersteunen met een scherp tarief van

 • 1,29% voor groene leningen en
 • 2,4% voor andere renovaties en investeringen

De (semi-)lockdowns hebben de Belgen duidelijk aangespoord om hun woning te renoveren of te investeren in een betere beveiliging ervan.

 • In januari 2021 steeg het aantal leningen voor renovatie met 48% t.o.v. januari 2020  (zowel voor de groene leningen als voor de traditionele vernieuwbouwlening).
 • Dezelfde stijgende trend zet zich door in februari 2021 : +38% t.o.v. februari 2020.
 • 89% van de Groene energie- en veiligheidsleningen wordt digitaal afgesloten.

 

[1] Ook CBC en  KBC Brussels hanteren deze tarieven

Een Groene Energie- en Veiligheidslening kan je afsluiten wanneer je bouwwerken of verbouwingen doet die voor minstens 50% energiebesparend zijn of de veiligheid van je woning verhogen. Dit kunnen energiezuinige oplossingen zijn (bv verwarming, isolatie, beglazing, zonnepanelen, thuisbatterij…) maar ook ingrepen voor brand- of inbraakbeveiliging komen in aanmerking.

Filip Ferrante, General Manager Group Corporate Sustainability, vult aan: "Recent bleek duidelijk uit diverse studies dat we in Vlaanderen/België nog grote inspanningen moeten doen om de ambitieuze doelstellingen van Europa op het vlak van CO2-uitstootreductie te halen. Ook de renovatie van bestaande woningen maakt deel uit van die inspanningen. Via haar Collective Commitment to Climate Action is KBC het engagement aangegaan om haar volledige portefeuille van producten en activiteiten in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. Onze scherpe prijszetting voor investeringen die deze broodnodige renovatiegolf in bestaande woningen ondersteunen, past dan ook volledig in dat engagement. KBC wil - samen met haar klanten, zowel particulieren als bedrijven - stappen zetten richting een meer duurzame samenleving.”

Opvallendste trends :

 • In januari 2021 noteert KBC een stijging van 138% t.o.v. januari 2020, specifiek in het aantal aanvragen voor een traditionele vernieuwbouwlening voorinrichting en aanleg van tuin’, (incl.  de plaatsing van een zwembad).
 • Ook het gemiddeld kredietbedrag en de looptijd nemen toe:
  • Het gemiddeld bedrag voor een  groene renovatielening bedroeg in 2020  9.500 euro en stijgt de eerste 1 maanden van 2021 naar 11.500 euro. Ook de looptijd stijgt van 46 maanden naar 51 maanden.
  • Voor de traditionele renovatie stijgt het bedrag van 16.600 euro naar 17.200 euro. Ook hier neemt de looptijd licht toe tot 54 maanden (53 maanden in 2020).
 • De klant sluit dergelijke leningen in toenemende mate snel en gebruiksvriendelijk digitaal af : 89% van de renovatieleningen – dat is 12% meer dan in 2020 -  zijn digitaal afgesloten.
 • Zowel jong als oud renoveert : 11% van de ontleners is gepensioneerd.
Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium