KBC-medewerkers sporten samen tot de maan en zamelen zo groepswijd 500 000 euro in voor “De Warmste Week” en andere goede doelen

KBC’ers leggen samen 770 867 km af in hun vierde Team Blue challenge

'Aim for the moon' luidde de uitdaging die Johan Thijs, groeps-ceo van KBC, stelde aan Team Blue, een groepswijd initiatief binnen KBC om de verbondenheid aan te scherpen tussen alle KBC’ers in de diverse landen waar KBC actief is. Team Blue moest minstens 384 000 kilometer afleggen - de afstand tot aan de maan - door sportieve activiteiten te organiseren met collega's, vrienden en familie. Die afgelegde kilometers werden omgezet in donaties voor verschillende goede doelen. In totaal werd maar liefst 770 867 km bij elkaar gesport, goed voor de afstand tot de maan en terug, wat 500 000 euro opleverde voor een reeks goede doelen in de verschillende landen waar KBC actief is. In België schenkt KBC 175 000 euro aan “De Warmste Week” en initiatieven die door de medewerkers werden gekozen.

De actie, waaraan ook niet-medewerkers konden deelnemen, liep van 1 september tot 25 oktober.

Johan Thijs, ceo van KBC Groep is trots op de prestatie van ‘zijn’ Team Blue: “Binnen KBC leggen we sterk de nadruk op samenwerking, ook over de grenzen heen. De cohesie tussen de verschillende entiteiten van onze groep wordt niet alleen tot stand gebracht door onze PEARL-waarden, maar ook door ons logo en onze kleur. En die kleur is blauw. Daarom zijn we 'Team Blue'.

We stimuleren de uitwisseling van kennis, best practices, ervaring, producten en diensten tussen de verschillende divisies, landen en bedrijfsfuncties. We moedigen onze medewerkers aan om intensief samen te werken en om gedeelde creatieve oplossingen te ontwikkelen waarmee we onze klanten nog beter en sneller kunnen bedienen.

Om die groepswijde co-creatie en ons collectief engagement nog intenser te beleven, stellen we onze meer dan 42 000 Team Blue-leden voor creatieve uitdagingen. De eerste drie uitdagingen versterkten de interne groepsdynamiek. De vierde uitdaging slaat een brug tussen Team Blue en de samenleving. Door de afstand ‘tot de maan en terug’ sportief te overbruggen, konden onze medewerkers 500 000 euro schenken aan goede doelen in België, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Bulgarije en Ierland. Zo draagt Team Blue actief bij aan een betere samenleving. In België gaat de opbrengst naar ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel, maar ook naar een paar door KBC-medewerkers voorgestelde initiatieven.”

 

“Aim for the moon – and back”

De afstand van de aarde tot de maan bedraagt 384 000 kilometer. Ruim 42 000 Team Blue’ers werden uitgedaagd om minstens die afstand via allerlei sportactiviteiten af te leggen. Met elke afgelegde kilometer zamelden zij geld in voor het goede doel. Nadat na een paar weken al werd duidelijk dat het doel effectief zou worden gehaald., KBC verdubbelde daarop de ambitie tot de afstand “heen en terug”. Team Blue rechtte de schouders en rijfde ook die uitdaging binnen zonder verpinken.

Van 1 september tot 25 oktober 2018 konden KBC-ers groepswijd, samen met collega’s, familie, vrienden én klanten deelnemen aan georganiseerde of zelf opgezette sportactiviteiten. Iedereen kon meedoen, hetzij als sporter, hetzij door financiële steun te verlenen. In totaal werd groepswijd 500.000 euro ingezameld. Voor België zal het bedrag via de Koning Boudewijnstichting verdeeld worden over De Warmste Week van Studio Brussel en de goede doelen die in samenspraak met de medewerkers gekozen werden.

De andere kernlanden van KBC Groep konden lokaal kiezen voor goede doelen die het dichtst aanleunden bij hun eigen community-werking. Ierland spande zich in voor de Alzheimer Foundation. Slovakije en Hongarije zamelden geld in voor de eigen reeds bestaande Foundation die geld aan verschillende goede doelen doorstort. In Tsjechië werden een 30-tal goede doelen gekozen. Bulgarije koos een vijftal doelen waaronder de Because Foundation. In totaal konden medewerkers groepswijd geld schenken aan 557 goede doelen, en dat alles onder de “Aim for the moon – and back”-vlag.  

Bij iedere Team Blue challenge ligt de lat wat hoger

Bij de eerste uitdaging moesten KBC-ers 1 000 blauwe selfies maken. In totaal werden het er 3 258.

In de kerstperiode van 2017 werden KBC-ers uitgedaagd om hun werkplaats of kantoor blauw te pimpen. In heel de KBC groep lieten de KBC-medewerkers 650 bank- en verzekeringskantoren en tientallen kantoorzones in de hoofdkantoren baden in een felblauwe gloed.

Bij de derde uitdaging organiseerde KBC op 31 mei 2018 de grootste online-kwis ter wereld. Met 1 129 gelijktijdige deelnemers in 6 landen werd het wereldrecord online-kwissen gebroken onder het toeziend oog van Guinness. 7 695 medewerkers stelden zich kandidaat om mee te kwissen.

De vierde uitdaging, Aim for the moon (and back), liet Team Blue 770 867 km bij elkaar sporten waardoor 500 000 euro aan diverse goede doelen kon worden geschonken.

Over een paar maanden kan Team Blue zich aan een volgende uitdaging verwachten. Die zal in het teken staan van ieders creativiteit en verbeeldingsvermogen. Dat het niet eenvoudig wordt, staat nu al vast. Maar dat maakt de uitdaging des te aantrekkelijker.

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium