KBC oefent call uit voor in 2014 uitgegeven additional tier 1-effecten

Buiten beurstijd – Gereglementeerde informatie*

Op 19 maart 2019 zal KBC de call uitoefenen voor zijn additional tier 1-instrument (AT1) (ISIN:BE0002463389) dat in 2014 is uitgegeven. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft KBC toestemming gegeven om de call uit te oefenen voor dit instrument met een nominaal bedrag van 1,4 miljard euro en tegelijkertijd de call uit te oefenen voor de achtergestelde interne lening van KBC Groep NV aan KBC Bank NV voor hetzelfde bedrag.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep, licht de beslissing om een call uit te oefenen toe: "Na de voorfinanciering van 1 miljard euro in additional tier 1-instrumenten uitgegeven in 2018 als onderdeel van ons gebruikelijke kapitaalbeheer, maken we vandaag bekend dat we op 19 maart 2019 een call zullen uitoefenen voor het AT1-instrument dat KBC in 2014 heeft uitgegeven. KBC is een van de best gekapitaliseerde en gepositioneerde financiële instellingen in Europa.  De common equity ratio van KBC volgens de Deense compromismethode bedroeg eind september 2018 16,0% fully loaded. Dat is ruim boven de door de bevoegde toezichthouders opgelegde minimumkapitaalvereiste van 10,6%."

 

 

Noot voor de redactie

Op 13 maart 2014, na een succesvolle beleggersroadshow in Europa en Azië, heeft KBC Groep NV voor 1,4 miljard euro aan niet-verwaterende, CRD IV-conforme AT1-effecten uitgegeven met een calloptie vanaf het vijfde jaar. Destijds was er veel belangstelling voor de uitgifte, die vijf keer overingeschreven werd en werd geplaatst bij institutionele en vermogende beleggers verspreid over Europa en Azië.

 

* Dit nieuwsbericht bevat informatie waarop de Europese transparantieregelgeving voor beursgenoteerde bedrijven van toepassing is.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium