• Nederlands
 • English
 • Français
 • Search

  KBC ontmantelt laatste twee CDO’s in portefeuille

  Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

  Woensdag 1 oktober 2014 — Op 16 en 25 september 2014 heeft KBC de twee resterende CDO’s in zijn portefeuille ontmanteld. Door die ontmanteling wordt 0,3 miljard euro kapitaal vrijgegeven en neemt de solvabiliteit van KBC toe met 0,4%. Op de winst-en-verliesrekening van KBC zal de ontmanteling in het derde kwartaal een negatieve invloed hebben van iets meer dan 20 miljoen euro.

  Door de laatste twee CDO’s te ontmantelen kan ook de waarborgregeling (Portfolio Protection Agreement) voor CDO’s die werd afgesloten met de federale overheid worden vrijgegeven en verdwijnt de blootstelling aan MBIA volledig.

  Daarmee is de CDO-portefeuille van KBC die in 2008 nog meer dan 25 miljard euro bedroeg op 5 jaar tijd volledig afgebouwd.

  Voor de volledigheid vermelden we dat er nog voor 0,3 miljard euro aan CDO-notes bij beleggers uitstaan tot eind 2017 waarvan KBC zelf tegenpartij en emittent is. Daardoor kunnen er in de komende kwartalen nog verwaarloosbare schommelingen optreden in de winst-en-verliesrekening van KBC, afhankelijk van hoe de waarde van die CDO-notes zich ontwikkelt (voornamelijk bepaald door de credit spreads op de onderliggende portefeuille). 

   

  * Dit perscommuniqué bevat informatie die is onderworpen aan de transparantievoorschriften voor beursgenoteerde vennootschappen.