KBC past de rente op de spaarrekeningen aan

Aanhoudend lage renteklimaat

Wegens het aanhoudend lage renteklimaat ziet KBC zich genoodzaakt de rente op zijn spaarrekeningen aan te passen. De aanpassingen gaan in vanaf 8 december 2015.

De basisrente van de KBC- Spaarrekening wordt aangepast van 0,10% naar 0,05%. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,10%.

Voor de spaarrekeningen KBC-Start2Save en KBC-Start2Save4 wijzigt de basisrente van 1% naar 0,80%. De getrouwheidspremie wordt 0,20% in plaats van 0,30%.

                                                                              * * *

Een klassieke spaarrekening is vooral geschikt als buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben. Wie stelselmatig kapitaal wil opbouwen, voor zichzelf of voor zijn (klein)kinderen, kan dat nog altijd met KBC-Start2Save of KBC-Start2Save4. Ondanks de lage rentestand blijft het rendement op die spaarrekeningen interessant.

KBC biedt daarnaast ook een ruim gamma (beleggings-)alternatieven aan, zoals termijnrekeningen, kasbons, spaar- en beleggingsverzekeringen, diverse beleggingsfondsen (eventueel met kapitaalbescherming) en beleggingsplannen waarmee de klant stelselmatig kan beleggen. Klanten kunnen uiteraard beroep doen op professioneel advies van KBC bij het maken van een keuze.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium