• Nederlands
 • Français
 • KBC Groep
  Select your language
  Search

  KBC past de rente op zijn spaarrekeningen aan

  Woensdag 18 maart 2015 — Het ECB-beleid van de laatste jaren heeft ervoor gezorgd dat de rentevoeten in de eurozone op een historisch dieptepunt staan. Als gevolg daarvan ziet KBC zich genoodzaakt de rente op zijn spaarrekeningen aan te passen. De aanpassingen gaan in op maandag 23 maart 2015.

  Op de KBC-Spaarrekening wordt de basisrente aangepast van 0,15% naar 0,10%. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,10%.

  Voor de spaarrekeningen KBC-Start2Save en KBC-Start2Save4 blijft de basisrente ongewijzigd op 1%. De getrouwheidspremie gaat van 0,75% naar 0,50%.

  Een klassieke spaarrekening is vooral geschikt als buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben. Wie stelselmatig kapitaal wil opbouwen, voor zichzelf of voor zijn (klein)kinderen, kan dat nog altijd met KBC-Start2Save of KBC-Start2Save4. Gezien de lage rentestand blijft het rendement op die spaarrekeningen interessant. KBC biedt daarnaast ook een ruim gamma (beleggings-)alternatieven aan, zoals termijnrekeningen, spaar- en beleggingsverzekeringen, diverse beleggingsfondsen (eventueel met kapitaalbescherming) en beleggingsplannen waarmee de klant stelselmatig kan beleggen. KBC geeft zijn klanten uiteraard graag professioneel advies bij het maken van een keuze.

  Ilse De Muyer

  Corporate Communication Manager