• Nederlands
 • Français
 • Skip to Content
  KBC Groep
  Select your language
  Search

  KBC past rente spaarrekening aan

  Het aanhoudende lagerentebeleid van de ECB zet de rentevoeten in de Eurozone op historische dieptepunten. KBC volgt de evolutie van de rentemarkten op de voet en trekt de nieuwe situatie door naar het eigen productaanbod.

  KBC zal daarom een paar rentetarieven aanpassen. Vanaf  16 april 2016

  • daalt de basisrente op de gewone spaarrekening van 0,05% naar 0,01%. De getrouwheidspremie blijft behouden op 0,10%. De vergoeding op de gewone spaarrekening respecteert daarmee het wettelijk voorziene minimum;
  • daalt de rente op Start2Save en Start2Save4 van 0,80% basisrente en 0,20% getrouwheidspremie naar 0,60% basisrente en 0,15% getrouwheidspremie.

  Een klassieke spaarrekening is nog steeds en vooral geschikt als tijdelijke buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben. Wie stelselmatig kapitaal wil opbouwen, voor zichzelf of voor zijn (klein)kinderen, kan dat nog altijd met KBC-Start2Save of KBC-Start2Save4.  Ondanks de lage rentestand blijft het rendement op die spaarrekeningen interessant.

  KBC reikt daarnaast ook een ruim gamma (beleggings-)alternatieven aan, zoals termijnbeleggingen, spaar- en beleggingsverzekeringen, diverse beleggingsfondsen (eventueel met kapitaalbescherming of bodembewaking) en beleggingsplannen waarmee de klant stelselmatig (in grote of kleine bedragen) kan beleggen. KBC geeft zijn klanten uiteraard graag professioneel advies bij het maken van een keuze en het bepalen van hun beleggingsprofiel.

  Tot slot biedt KBC via KBC-Start2Invest een formule aan waarmee de klant automatisch sparen en beleggen kan combineren zodat hij steeds een bepaald spaarbedrag opzij houdt en toch van een potentieel hoger rendement kan genieten wanneer dit spaarbedrag overschreden wordt.

  Contacteer ons
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium