KBC-reactie op berichtgeving over “Heartbleed”-beveiligingslek

Reactie

Heel wat media vermelden vandaag dat enkele dagen geleden een beveiligingslek werd ontdekt in een algemeen gebruikte programmacode (“OpenSSL”) die de verbinding tussen de computer thuis en een bezochte website beveiligt. Daardoor kan een hacker bepaalde informatie achterhalen die door een bezoeker op een website werd achtergelaten. Dit beveiligingslek staat bekend onder de naam “Heartbleed”.
KBC reageert op deze berichten.

KBC Bank gebruikt deze 'open source'-software NIET in de communicatie tussen KBC-cliënten en de KBC- websites (bv www.KBC.be  of www.KBC.com) en evenmin voor zijn  e-banking toepassingen (bv. KBC-Online, KBC-Online for Business, KBC-Mobile Banking...). Dit beveiligingslek heeft dus geen impact op klantengegevens, klanteninformatie of de transacties die via deze kanalen verlopen.

 

KBC is zich bewust van de mogelijke ongerustheid die deze berichtgeving teweeg brengt en vindt dit uitermate vervelend voor zijn cliënten. De veiligheid van de KBC-websites en online-toepassingen is evenwel gegarandeerd. Veiligheid was, is en blijft immers een topprioriteit voor KBC dat constant investeert in de beveiliging van zijn systemen.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communications Manager
Stef Leunens Corporate Communications Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium