KBC rondt verkoop af van een deel van zijn legacy portefeuille bedrijfskredieten en buy-to-let kredieten aan Goldman Sachs

Buiten beurstijd – Gereglementeerde informatie*

Op 30 november 2018 rondde KBC Groep NV de op 9 augustus 2018 aangekondigde verkoop af van een portefeuille van ongeveer 1,9 miljard euro met overwegend non-performing kredieten van KBC Bank Ireland aan entiteiten opgericht en gefinancierd door Goldman Sachs (Beltany Property Finance DAC, Tramore Funding DAC en Banna Funding DAC).

Het afronden van deze transactie zal een positieve invloed hebben op de winst-en-verliesrekening en de CET 1-ratio, en zal de NPL-ratio verminderen. Details over de uiteindelijke impact van deze transactie op KBC Groep zullen worden meegedeeld bij de publicatie van onze resultaten van het vierde kwartaal van 2018/boekjaar 2018 op 14 februari 2019.

 

* Dit nieuwsbericht bevat informatie waarop de Europese transparantieregelgeving voor beursgenoteerde bedrijven van toepassing is.

 

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium