KBC Securities grote winnaar op de Euronext Brussels Awards 2019

KBC Securities grote winnaar op de Euronext Brussels Awards 2019

Euronext Brussels roept KBC Securities uit tot “Equity Finance House of the year”

KBC Securities sleepte gisteren drie awards in de wacht op de Euronext Brussels Awards 2019, waaronder de hoofdprijs ‘Equity Finance House of the year’ award. Met deze Awards bekroont Euronext de belangrijkste marktspelers van het voorbije jaar op de Brusselse beurs.

KBC Securities werd op de Euronext Brussels Awards bekroond in maar liefst 3 categorieën. De "Equity Finance House Award" is gebaseerd op het aantal aandelentransacties die via de winnaar verliepen en de adviesrol die hij daarin opnam. De "Cash Market Belgian Brokerage House of The Year Award" wordt op zijn beurt toegekend aan het Belgisch Euronext-lid dat het grootste volume realiseerde op de Brusselse aandelenmarkt. De ‘Cash Market SME Liquidity Provider of the year’ tenslotte wordt toegekend aan de laureaat die het grootste liquiditeitsverschaffende volume vertegenwoordigde bij bedrijven met een marktkapitalisatie van minder dan 1 miljard euro.

Luc Popelier, Voorzitter van de Raad van Bestuur van KBC Securities, is trots op deze drie awards: “De Euronext Brussels Awards zijn een bekroning voor de rol die KBC Securities speelt in de Belgische economie. Het illustreert ook het sterke commitment van KBC Groep voor deze belangrijke entiteit, die een strategisch belangrijke aanvulling vormt naast de Corporate Banking, Wealth Management en Retail Banking-activiteiten. Hierdoor kan KBC Securities zijn doelstellingen in de toekomst verder verwezenlijken en de referentie zijn voor bedrijven in alle markten waarin het actief is met een ambitieuze groeistrategie.”

Bekroning van sterke competentie gedreven door ervaren teams

Frederik Vandepitte, CEO van KBC Securities, vult aan: “We zijn uitermate trots dat Euronext Brussel onze inspanningen opnieuw heeft erkend. De awards geven aan dat KBC Securities het referentiebeurshuis blijft op de Belgische aandelenmarkt. In 2019 waren er 31 kapitaalmarkttransacties op Euronext Brussel. Het feit dat wij een leidende rol hebben gespeeld in een aantal van de grootste en meest complexe transacties (zoals de IPO van Sequana, de rights issues van Elia, Aedifica en TINC, en de ABO's van Biocartis en WDP), illustreert dat wij in 2019 opnieuw de geprefereerde partner zijn wanneer bedrijven nieuw kapitaal willen ophalen. We kunnen dat in de eerste plaats toeschrijven aan het vertrouwen van onze klanten, maar ook aan de inspanningen van onze sterk gemotiveerde en ervaren teams.

 

Commitment voor Equity Franchise

Frederik Vandepitte besluit: “Om de bekroningen van dit jaar kracht bij te zetten en onze ambities te ondersteunen, werd het equity team de jongste maanden ook versterkt. We hebben een sterk real estate research team met Wido Jongman en Joachim Vansanten. Gilles Delcroix heeft het sales team vervoegd om zich te focussen op Franse en Zwitserse investeerders terwijl Arjan Dorrestijn zich vanuit New York toespitst op de Amerikaanse investeerders. Tot slot vervoegt Jill Vande Velde KBC Securities om het Corporate Access team te leiden en zodoende de relatie tussen de beursgenoteerde bedrijven en onze marktzaal te verzorgen.

Noot voor de redacties

Over KBC Securities

KBC Securities is een belangrijke Belgische zakenbank en dochter van KBC Groep. KBC Securities adviseert bedrijven bij hun strategische ontwikkeling en maakt de financiering ervan mogelijk. Het werkt vooral graag oplossingen op maat uit in verschillende domeinen.

Publieke bedrijven die op zoek zijn naar vers kapitaal kunnen rekenen op een sterke plaatsingscapaciteit in zowel aandelen als obligaties. KBC Securities is hiervoor de uitgesproken marktleider in Belgische kapitaalmarkttransacties. Een ervaren, lokaal geïntegreerd team dat de markt zeer goed kent, staat klanten daar met raad en daad bij. Daarnaast ondersteunt KBC Securities deze publieke bedrijven ook met gespecialiseerde diensten die de liquiditeit, visibiliteit en strategische bedrijfsacties ten goede komen.

Institutionele beleggers kunnen een beroep doen op financiële diensten die betrekking hebben op de Europese en Amerikaanse markt. Daarbij kunnen de klanten een beroep doen op een zeer gedreven team van experts die bekend staan om alles tot in de puntjes uit te werken.

Voor private bedrijven die strategische stappen willen ondernemen stelt KBC Securities een dynamisch team specialisten, haar netwerk en haar expertise in fusies en overnames ter beschikking. Via haar participatie in Oaklins, de wereldwijde marktleider in advies aan small en midcap bedrijven, biedt KBC Securities toegang tot 40 landen en een netwerk van 800 M&A - experten met lokale sectorkennis.

Tot slot heeft KBC Securities gespecialiseerde teams die gestructureerde financieringsoplossingen aanbieden voor private equity, project- en exportfinanciering en gesyndiceerde kredieten. Via de eigen distributiekanalen biedt KBC Securities directe toegang tot de retail- en privatebankingklanten van de KBC-groep. Door deel uit te maken van de KBC-groep biedt KBC Securities het beste van twee werelden aan.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium