KBC Securities Services kiest OBJECTWAY voor slimme digitale client onboarding voor onafhankelijke vermogensbeheerders

Client Onboarding van Objectway versnelt de digitale onboarding van klanten en verhoogt de productiviteit en efficiëntie van adviseurs

KBC Securities Services kiest voor Objectway, de toonaangevende softwareleverancier voor digitaal wealth en asset management om digitale client onboarding mogelijk te maken voor onafhankelijke, in de Benelux gevestigde vermogensbeheerders die vertrouwen op KBC Securities Services om de beleggingsportefeuilles van hun klanten veilig te stellen.

KBC Securities Services is een onderneming van de Belgische KBC-groep en een wereldwijde speler op het gebied van effectendiensten, die geïntegreerde oplossingen biedt voor banken, makelaars en vermogensbeheerders. Het biedt drie basisdiensten aan, namelijk Business Process Outsourcing (BPO), Brokerage en Custody, en Wealth Management, waarvoor dit digitale onboardingproces zal worden toegepast. Dankzij die verbetering zullen onafhankelijke vermogensbeheerders via KBC Securities Services hun klanten niet alleen digitaal klant kunnen laten worden, maar hen ook de mogelijkheid voor digitale handtekeningen kunnen aanbieden via itsme®.

De Client Onboarding-oplossing van Objectway, onderdeel van de WealthTech Suite, zal het handmatige gegevensinvoersysteem van KBC Securities Services dat momenteel wordt gebruikt, vervangen en uiteindelijk de doorlooptijden en de kwaliteit van de gegevens verbeteren. Adviseurs Vermogensopbouw zullen hun productiviteit en efficiëntie kunnen verhogen met geïntegreerde digitale mogelijkheden die zowel het onboarding- en/of re-boardingproces als het klantenrekeningbeheer versnellen en verbeteren. Met deze ontwikkeling behoren papieren contracten en aanverwante documenten binnenkort tot het verleden.

'Onze expertise en bewezen staat van dienst hebben ons geholpen om de strenge selectieprocedure, waaraan ook internationale leveranciers deelnamen, met succes te doorlopen. De informatiebeveiligingsteams van KBC hebben de hosting- en infrastructuurdiensten van Objectway grondig geanalyseerd en bevestigen dat ze beantwoorden aan de strenge normen van hun beleid inzake veiligheid en persoonsgegevens', aldus Kurt Vanhee, Managing Director voor Continentaal Europa en Noord-Amerika bij Objectway.

Annelies Verbiest, directeur bij KBC Securities Services voegt daaraan toe: 'Klant-centraal denken maakt al jaren deel uit van de KBC-strategie. De verwachtingen van onze klanten zijn snel veranderd en daarom heeft KBC de voorbije jaren aanzienlijk geïnvesteerd in digitale transformatie. Met onze recente strategie-update 'Differently, the Next Level' concentreren we ons meer dan ooit op digitale transformatie, klantbeleving en operationele efficiëntie. Met het slimme digitale onboardingproces van softwareleverancier Objectway kunnen we de klanten van zelfstandige vermogensbeheerders een toekomstbestendige service bieden. Zo verhogen we de productiviteit en efficiëntie en maximaliseren we tegelijkertijd de klantbeleving.'

 

 

Noot voor de redactie

Over KBC Securities Services

KBC Securities Services is een onderneming van de KBC-groep en een wereldspeler op het gebied van effectendiensten. Het is aanwezig op effectenmarkten in 48 landen met drie basisdiensten: Business Process Outsourcing (BPO), Brokerage en Custody, en Wealth Management. Als een sterke B2B-provider biedt het effectenoplossingen voor banken, makelaars en vermogensbeheerders door geïntegreerde, maar modulaire end-to-endoplossingen te bieden die hun bedrijf toekomstbestendig maken.

Securitiesservices.kbc.be 

 

Over Objectway

Dankzij 30 jaar bedrijfsexpertise in het leveren van technologie en diensten voor wealth management en vermogensbeheer, stelt Objectway zijn klanten in staat om hun toekomstige uitdagingen aan te pakken en tegelijkertijd vandaag al een sterke prestatie neer te zetten. Objectway is een Global Top 100 fintech provider (IDC ranking). Het telt onder zijn klanten meer dan 200 toonaangevende wealth managers, banken, vermogensbeheerders, fondsbeheerders, verzekeraars en outsourcingproviders in meer dan 15 landen. Het ondersteunt zo'n 100 000 beleggingsprofessionals bij het beheer van meer dan 1 biljoen Britse pond aan activa. Objectway heeft kantoren in Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en België en bedient klanten op vier continenten.

 

Contactgegevens Objectway

Chiara Giudici

Marketing & Communications

+39 393 8229579

chiara.giudici@objectway.com

www.objectway.com

 

Contactgegevens KBC

KBC Press office

+32 2 429 65 01

pressofficekbc@kbc.be

www.kbc.com

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium