KBC stapt in Trooper om de dromen van verenigingen en goede doelen te helpen realiseren.

Meteen ook het startschot voor ‘De Tofste Trooperdroom’

Trooper is een platform waar verenigingen en goede doelen op een makkelijke en originele manier geld kunnen inzamelen. Hun leden en sympathisanten kunnen bij het online shoppen via Trooper hun favoriete vereniging of goede doel steunen, zonder dat het hen iets extra kost.

KBC investeert 1 miljoen euro in een participatie van 25% in Trooper. KBC onderstreept hiermee haar geloof in deze beloftevolle start-up en haar engagement in het lokale verenigingsleven. Trooper en KBC streven daarenboven ook dezelfde filosofie na: dromen helpen realiseren en beschermen. Eerder nam ook Studio 100 een participatie in Trooper. Het platform telt nu 2 sterke en solide partners en kan meer dan ooit inzetten op verdere groei. De voorbije 2 jaar ging er via Trooper al meer dan 1 miljoen euro naar zo’n 5.000 aangesloten verenigingen en goede doelen.

Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie KBC divisie België: “KBC speelt met deze samenwerking niet alleen een actieve rol in de financiering van business ideeën, maar geeft ook financiële ruggensteun aan creatieve mensen die een stap verder gaan en zo’n ideeën effectief realiseren, zoals Trooper. Vanuit onze dagelijkse activiteiten helpen we klanten hun ideeën te verwezenlijken of hun doelstellingen te halen. Door onze lokale aanwezigheid en onze eigen ervaring met personeelskringen binnenhuis kennen we de kracht van een vereniging en de sterkte ervan binnen de maatschappij. Een samenwerking met Trooper past in ons DNA en is een match met onze waarden. Ze hebben een unieke en succesvolle manier om lokale verenigingen te steunen. Daarenboven komt Trooper uit de wieg van  Start it @KBC, en willen we beloftevolle start-ups een zetje in de rug geven.

Hans Bourlon, CEO van Studio 100: “‘Bij Studio 100 geloofden we dadelijk heel sterk in het verhaal van Trooper. We zijn bij Studio 100 ook erg overtuigd van het belang van het verenigingsleven. De kracht ervan is niet te onderschatten, en in een wereld die alsmaar complexer wordt, is dit bij uitstek wat mensen met elkaar verbindt! Trooper is ook een erg democratische manier om zoveel mogelijk verenigingen de kans te geven hun kas extra te spijzen. Aansluiten is gratis, en hoe meer de verenigingen en goede doelen hun achterban motiveren om via Trooper te gaan wanneer ze online een aankoop doen, hoe groter de opbrengst voor de vereniging. Het kan dus echt een verschil maken, hoe klein of groot je vereniging ook is. We zijn uiteraard erg blij dat ook een sterke partner als KBC zo gelooft in dit verhaal, en dat zij samen met ons de krachten willen bundelen om mee de schouders te zetten onder de verdere groei van Trooper!

 

Binnen deze nieuwe samenwerking ontwikkelde Trooper samen met KBC ‘De Tofste Trooperdroom’, een wedstrijd die vandaag van start gaat en waar Trooperverenigingen stemmen kunnen ronselen bij hun leden om kans te maken hun Trooperdroom in vervulling te zien gaan.

 

Wat is de Tofste Trooperdroom?

Vanaf vandaag kunnen alle Trooperverenigingen hun grote Trooperdroom indienen via de website www.trooper.be/tofstedroom, en hun leden en sympathisanten oproepen om te stemmen op de wedstrijdpagina. Verenigingen die nog niet zijn aangesloten bij Trooper en graag mee willen doen, kunnen snel en gratis aansluiten via www.trooper.be.

De droom met de meeste stemmen op 24 november (00u) wint de publieksprijs en zal een financiële duw in de rug krijgen van Trooper en KBC, ter waarde van 3.000€.

Daarnaast kiest een jury de leukste Trooperdroom op basis van hoe origineel, innovatief en verbindend de droom is. Ook deze vereniging zal financiële hulp krijgen om deze droom te verwezenlijken, ter waarde van 2.000€.

De twee winnaars van de Tofste Trooperdroom worden bekendgemaakt door de jury: Karin Van Hoecke (KBC), Hans Bourlon (Studio 100), Elisabet Lamote (Trooper) en TV-gezicht Steven Van Herreweghe. Dat gebeurt tijdens een award-uitreiking op dinsdagavond 26 november in KlubC in Leuven. De presentatie is in handen van Kobe Van Herwegen.

 

Elisabet Lamote, CEO van Trooper:Toen we met Trooper zijn gestart, hadden we nooit durven denken dat we op dit ogenblik al meer dan 1 miljoen euro zouden ingezameld hebben voor de aangesloten goede doelen en verenigingen. Het is een ongelooflijk gevoel dat wij mee kunnen bouwen aan de dromen van zoveel verenigingen en goede doelen, want dat is uiteindelijk onze drijfveer. En dat we die dromen van alle Troopers nu ook met een tweede solide partner als KBC kunnen gaan realiseren, dat kunnen we alleen maar toejuichen. We zijn dan ook heel trots dat we vandaag ook al meteen een eerste project kunnen aftrappen, samen met onze gloednieuwe partner: De Tofste Trooperdroom. Een ideale manier om naast het dagelijkse werven van centen voor onze Trooperverenigingen, nu ook echt heel concreet een grote droom van een vereniging of goed doel al meteen te kunnen waarmaken!”

 

Over Trooper

Trooper is een snelgroeiend online shopplatform. Via Trooper kan je bij het online shoppen je vereniging of goede doel steunen, zonder dat het je iets extra kost. Het zijn de aangesloten webshops die een extra commissie geven, gemiddeld 5% per aankoop.

Trooper werd opgericht door Elisabet Lamote, Klaas Olbrechts en Jan Dejonghe, en werd bij de opstart ondersteund door  Start it @KBC dat innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ruimte tot groeien geeft. Zo’n twee jaar geleden zette Studio 100 mee de schouders onder dit project, om op die manier verenigingen en goede doelen een duwtje in de rug te geven. Trooper werd in december 2018 ook uitgeroepen tot ‘Belgium’s New Brand of the Year’.

Intussen werd er via Trooper al meer dan 1.000.000€ ingezameld voor de meer dan 4.900 aangesloten verenigingen en goede doelen. 

 

Hoe werkt Trooper?

Elke vereniging kan zich gratis aansluiten via de website van Trooper en krijgt zo een eigen Trooperpagina waarop alle aangesloten shops te vinden zijn. Als leden en sympathisanten van de vereniging bij het online shoppen via de Trooperpagina van deze vereniging gaan, gaat er een percentage van hun aankoop naar de gekozen vereniging, zonder dat het iets extra kost.

 

Hoe kan je troopen?

1. Je surft naar trooper.be en gaat naar de pagina van de gekozen vereniging of goede doel.

2. Je kiest een webshop en klikt op de banner. 

3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen. 

4. De shop betaalt een percentje of bedrag aan de gekozen vereniging of goede doel. Hoeveel dat percentje gemiddeld bedraagt, staat aangegeven bij elke shop. 

 

 

Contactgegevens Trooper: Leen Blijweert, PR & Communicatie Manager, +32 (3) 295 23 82, Leen.Blijweert@studio100.be

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium