KBC valt in de prijzen bij SEP’s 2017 Europe’s Startup Stars

Op het ‘2017 Europe’s Startup Stars’ evenement in Brussel, werd KBC uitgeroepen tot één van de ‘Europe’s Open Innovation Challengers’. KBC kreeg hier bovenop ook nog de “Corporate Startup Investment Award”. Het evenement is een initiatief van het Startup Europe Partnership (SEP) binnen de Europese Commissie. Bij de uitreiking van de 7 special awards, kwam KBC bovendien, samen met KPN en Santander, als laureaat voor de award “Corporate Startup Investment” uit de bus.

 

Tijdens de prijsuitreiking op 18 december werden de namen van 36 bedrijven onthuld die volgens SEP het meeste betekenen voor startende bedrijven in Europa, bedrijven die zich inzetten voor de samenwerking met start-ups en die een voorbeeld zijn van open innovatie in Europa. Er werden 12 deelnemers bekroond als “Corporate Startup Stars”. 24 deelnemers, waaronder KBC, kregen speciale huldiging als “Open Innovation Challengers”.

Met deze awards worden volgende initiatieven in de bloemetjes gezet:

  • KBC’s joint ventures voor het versterken van de digitale klantenervaring met oa Joyn, Payconiq, Storesquare, Doccle, Thanksys, We.Trade.

  • KBC’s engagement naar Start it @kbc en Surfstudio, waarbij KBC actief tracht relevante partnerships aan te gaan met startups.

  • Het in 2016 door KBC Securities gelanceerde KBC Start it Fund en het crowdfunding platform van Bolero.

Erik Luts, Chief Innovation Officer KBC Groep: “We zijn fier te behoren tot de rolmodellen in Europa en op die manier anderen te inspireren om in onze voetsporen te treden. KBC is dan ook trots op de erkenning door SEP. Dit toont appreciatie voor de jarenlange inzet van KBC als stuwende kracht achter talrijke vernieuwende initiatieven. KBC gelooft in de vele voordelen die de symbiose met start-ups kan opleveren voor de klant.”

SEP, een organisatie opgericht door de Europese Commissie in 2014 en het eerste pan-Europese open innovation platform, wil door middel van het Europe’s Corporate Startup stars project, onder leiding van Mind the Bridge en Nesta, succesvolle symbiose tussen bedrijven en startups in de schijnwerpers plaatsen. De organisatie hoopt hiermee ook het pad te effenen voor bedrijven die in de toekomst start-up projecten wensen op te starten en dat “best practices” worden gedeeld.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium