KBC vernieuwt haar Developer Portal en breidt de mogelijkheden voor partners en hun klanten aanzienlijk uit.

KBC vernieuwt haar Developer Portal en breidt de mogelijkheden voor partners en hun klanten aanzienlijk uit.

KBC stelt vanaf vandaag een hele reeks diensten open voor partners (ondernemingen) via haar vernieuwde Developer Portal. De partneronderneming kan daardoor financiële diensten van KBC (betalingen, kredieten, verzekeringen,…) integreren in haar eigen dienstenaanbod en de klantenbeleving sterk verbeteren, zowel voor particulieren als bedrijven. Deze vorm van Open Banking maakt het mogelijk voor partners om hun aanbod naar een hoger niveau te tillen. De KBC Developer Portal was tot voor kort beperkt tot PSD2 betaaldiensten en groeit nu, als eerste in de financiële sector in België, uit tot een open bankinsurance omgeving, die de klant een ‘one stop beleving’ bezorgt.

Een partneronderneming die één of meerdere KBC-oplossingen in een business proces wil integreren, maakt daarvoor een technische connectie. Dat kan op verschillende manieren, onder andere via API’s. API’s (Application Program Interfaces) zijn de voorbije jaren geëvolueerd van interne componenten naar technische bouwstenen die ondernemingen verbinden en data uitwisselen. Ook ‘lichtere vormen’ van integratie, zoals QR-codes of widgets, zijn beschikbaar. KBC is pionier met dit uitgebreide API platform dat al haar Open Banking-oplossingen bundelt. Initieel lag de focus op betaaltoepassingen (KBC-betaalknop, Payconiq,…). Vandaag biedt het KBC Developer Portal ook al een ruime keuze business solutions binnen vier thema’s:

• Housing: vb: een KBC-renovatielening aanvragen, huurwaarborg afsluiten,…
• Mobility: een fietsverzekering of een fietslening van KBC aanvragen, …
• Energy: een KBC- Groene lening aanvragen, …
• Financial Management: On Demand Financing voor ondernemingen (zie hieronder)

Voor elke financiële dienst of oplossing wordt aangegeven welke vormen van technische integraties beschikbaar zijn. Daarnaast worden ook de nodige richtlijnen en programmatietools beschreven zodat de partner zijn eigen dienstenaanbod kan uitbreiden met specifieke KBC-producten. KBC zal het aanbod aan diensten en oplossingen in de toekomst verder uitbreiden.

Partners kunnen dankzij de diepgaande integratie van financiële diensten hun klantenbeleving en -comfort naar een hoger niveau tillen.


• Wie bijvoorbeeld een fiets koopt bij een partner, hoeft niet langer langs te gaan bij zijn bank of verzekeraar voor een fietslening of fietsverzekering. Hij kan die immers meteen afsluiten in de fietswinkel. De partner integreert immers via een API de beide producten in zijn eigen platform.
• Een klant kan op die manier ook in één beweging een KBC-huurwaarborg afsluiten bij de makelaar, of onmiddellijk een groene lening van KBC aanvragen wanneer hij bij een installateur zonnepanelen bestelt. Zo creëert de partner een innovatieve en persoonlijke klantenervaring met ‘instant satisfaction’.


Uit marktonderzoek blijkt dat consumenten steeds hogere verwachtingen koesteren op vlak van gebruiksgemak en snelheid. Het aanbod uit de Developer Portal van KBC helpt ondernemers om aan deze verwachtingen te voldoen. De aangeboden oplossingen versterken niet alleen de klantenbeleving, maar kunnen de partner bovendien inspireren om zijn aanbod vanuit de basis te innoveren waardoor zelfs nieuwe businessmodellen kunnen ontstaan.


Eén van de beschikbare diensten in de Developer Portal is de API “On Demand Financing”, een flexibele formule die bedrijven toelaat om de facturen voor te financieren en daardoor onmiddellijk werkkapitaal vrij te maken om hun leveranciers te betalen. Zo biedt Teamleader via zijn facturatietool “On Demand Financing” aan. Vanaf half juni kan dat ook via iController. Deze nieuwe, bijkomende financieringsvorm is geschikt voor KMO’s, zelfstandigen (Teamleader) en zelfs grote bedrijven (iController) en een troef in deze Corona-lockdowntijden waarin liquiditeit en het optimaal gebruik van het bedrijfskapitaal voor ondernemingen cruciaal zijn. Euler Hermes treedt voor KBC op als herverzekeraar.


• Teamleader ontwikkelde een software die kmo’s helpt hun werk te vereenvoudigen door onder meer CRM (Customer Relationship Management), projectmanagement en facturatie te combineren in één tool. Teamleader laat KMO’s toe om met degelijk ontworpen software en nieuwe ideeën hun bedrijfsprocessen efficiënt te optimaliseren en hun workflow te verbeteren.


• De software van iController laat toe om debiteuren efficiënt te beheren en alle nodige vervolgacties voor facturen te automatiseren in een gebruiksvriendelijke cloud-applicatie. Gebruikers (gaande van credit managers tot CEO’s en CFO’s) zien alle cruciale informatie en communicatie in real time op één centrale plek. Zo kunnen ze sneller facturen innen en krijgen ze de volledige controle over hun cashflow management.


Hoe werkt de Developer Portal ?


Partners kunnen surfen naar https://developer.kbc.be
Op dit portaal kunnen zij inspiratie opdoen om hun aanbod te verruimen met financiële producten of diensten van KBC. Ze vinden er ook informatie over:

• De verschillende integratiemogelijkheden die KBC biedt
• De voordelen van de samenwerking met KBC
• De manier waarop een productintegratie werkt
• Hoe ze tot een samenwerking kunnen komen


Functioneel/Business analisten & Technische developers kunnen er:

• De verschillende integratiemogelijkheden analyseren
• De stappen nemen om tot integratie te komen met KBC in een ICT- developer- omgeving
• In een testomgeving hun applicaties opladen en integraties simuleren alvorens die live te zetten.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium