KBC verwelkomt EPI’s aankondiging over overnames, extra aandeelhouders en lancering nieuwe instant betaaloplossing.

KBC verwelkomt EPI’s aankondiging over overnames, extra aandeelhouders en lancering nieuwe instant betaaloplossing.

Het European Payments Initiative (EPI) – dat bouwt aan een unieke in Europa ontwikkelde instant betaaloplossing – verwelkomt vier extra aandeelhouders en kondigt twee overnames aan. Vandaag bevestigt EPI de geplande overnames van de Nederlandse betaaloplossing iDEAL en de aanbieder van betaaloplossingen Payconiq International (PQI). EPI, iDEAL en PQI bundelen hiermee hun krachten om de missie van EPI te realiseren: het bouwen van een innovatieve betaaloplossing op basis van een nieuw en uniform betaalplatform voor Europa.

EPI is van plan om de toonaangevende Nederlandse betaalmethode iDEAL en de in Luxemburg gevestigde leverancier van betaaloplossingen Payconiq International (PQI) over te nemen. PQI bedient momenteel iDEAL, Bancontact Payconiq Company in België en Payconiq in Luxemburg. Een akkoord is bereikt ​ met de aandeelhouders van Currence iDeal en Payconiq International, onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde nationale en Europese autoriteiten.

Door hun expertise over de afgelopen twee jaar te bundelen, hebben de huidige aandeelhouders van EPI - BFCM, BNP PARIBAS, BPCE, CREDIT AGRICOLE, DEUTSCHE BANK, DSGV, ING, KBC, LA BANQUE POSTALE, NEXI, SOCIETE GENERALE en WORLDLINE - hun vastberadenheid en ambitie om de oplossing te bouwen die de betalingssoevereiniteit van Europa zal waarborgen. Ze verwelkomen vier nieuwe aandeelhouders: Belfius en DZ Bank, die eind 2022 toetraden, en ABN Amro en Rabobank, nog twee grote Nederlandse banken, die nu aan boord komen naast de bestaande Nederlandse aandeelhouder ING.

Erik Luts, CIO en lid van het directiecomité van KBC Groep en bestuurslid van EPI, is verheugd dat EPI verder gaat met de ontwikkeling van zijn oorspronkelijke idee van een unieke Europese betaaloplossing. Twee jaar hard werken zal resulteren in een handige betaalmethode die in heel Europa kan worden gebruikt. "KBC heeft van bij de start van dit grote Europese initiatief rond de tafel gezeten en heeft sindsdien onderhandeld en gewerkt aan een mogelijke Europese betaalmethode. Wij hebben altijd geloofd in en waren overtuigd van de mogelijkheid en de noodzaak van een Europees betaalmiddel. Ik ben ervan overtuigd dat KBC's expertise en ervaring in het ontwikkelen en aanbieden van handige en gebruiksvriendelijke betaalmethoden van pas zullen komen".

Het volledige persbericht van EPI vindt u hier.

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium