KBC verwerft MetLife-belang van 40% in UBB-MetLife joint venture (Bulgarije)

Buiten beurstijd – Gereglementeerde informatie*

KBC en MetLife bereikten vandaag een overeenkomst waarbij KBC (via DZI, zijn Bulgaarse verzekeringsmaatschappij) het resterende MetLife-belang van 40% verwerft in UBB-Metlife Insurance Company AD, een joint-venture tussen UBB en MetLife voor levensverzekeringen.

Eerder dit jaar verwierf KBC (via UBB) al 60% in deze joint-venture als een onderdeel van de overname van UBB en Interlease. De levensverzekeringsproducten van UBB-MetLife worden uitsluitend verdeeld via de UBB-bankkantoren. UBB-MetLIfe heeft een marktaandeel van 10% op de Bulgaarse markt voor levensverzekeringen en biedt een volledig gamma van levensverzekeringsproducten aan.

De financiële impact van deze transactie is verwaarloosbaar voor zowel KBC als MetLife. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders en zal waarschijnlijk worden afgerond in het tweede kwartaal van 2018.

Na de afronding van de transactie zal KBC – via DZI – de lopende verzekeringspolissen van de huidige UBB-MetLife klanten verderzetten tot hun vervaldag. KBC zal zo, dankzij deze transactie, schade- én levensverzekeringen van DZI kunnen aanbieden in de bankkantoren van UBB en zijn bank-verzekeringsaanpak volwaardig kunnen uitrollen in Bulgarije, een van de kernmarkten van KBC.

DZI en UBB-MetLife zullen een gezamenlijk marktaandeel van 21% hebben op de Bulgaarse levensverzekeringenmarkt. Samen met UBB-CIBANK versterken zij de positie van KBC nog verder als referentiebankverzekeraar in Bulgarije, een land met stevige macro-economische fundamenten dat nog over heel wat potentieel beschikt voor de verdere verspreiding van financiële diensten.

Johan Thijs, groeps-CEO van KBC zegt over de transactie: “Ik ben erg verheugd met deze overeenkomst die het sluitstuk vormt van de overname door KBC van UBB/Interlease eerder dit jaar. Zij bevestigt onze positie als een sterke lokale marktspeler die een volledig gamma bank-verzekeringsproducten kan aanbieden aan zijn Bulgaarse klanten en dat in een omni-kanaalomgeving. De uitbreiding van onze activiteiten in Bulgarije, verder bouwend op de kennis en dynamiek van UBB-CIBANK en DZI, en het versterken van ons gezamenlijk producten- en dienstenaanbod met inbegrip van levensverzekeringen, helpen ons om er onze ambities te verwezenlijken en toekomstig succes te vrijwaren.”

George Tsakonas,  algemeen directeur van MetLife Bulgarije vervolgt: “We zijn blij dat we de verkoop van ons belang in UBB-MetLife aan KBC kunnen vervolledigen. MetLife Europe d.a.c. zal nog steeds een leidende aanwezigheid in Bulgarije hebben door zijn goed uitgebouwde plaatselijke activiteiten. Deze reiken oplossingen op het vlak van levensverzekeringen en bescherming aan die tegemoet komen aan de wijzigende verwachtingen van zijn klanten.

* Dit perscommuniqué bevat informatie die is onderworpen aan de transparantievoorschriften voor beursgenoteerde vennootschappen.

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium