KBC¹ Verzekeringen biedt internationaal beste gebruikservaring voor auto- en woonpolis volgens Sia Partners

KBC¹ Verzekeringen biedt internationaal beste gebruikservaring voor auto- en woonpolis volgens Sia Partners

1 Waar we verder spreken over KBC, worden tevens KBC Brussels en CBC bedoeld. ​ ​

KBC Verzekeringen biedt over alle stappen heen de beste gebruikservaring van alle verzekeraars wereldwijd. Dat concludeert Sia Partners, een invloedrijke consultinggroep, uit haar evaluatie van verzekeringsmaatschappijen van over de hele wereld.

Om tot een rangschikking te komen, onderzocht Sia Partners de webapplicatie en app voor de autopolis en woonpolis van 112 verzekeringsmaatschappijen in 13 landen.

Hierbij beoordeelde Sia Partners vijf stappen in het afsluiten van een autopolis of woonpolis online, met name:

  • het product ontdekken,
  • de prijssimulatie,
  • opties die de prijs beïnvloeden,
  • het afsluiten van een polis,
  • het aangeven van schade.


​Elke stap werd beoordeeld volgens een aantal functionele criteria en criteria gebaseerd op gebruiksgemak.

Jan Van Hove, algemeen directeur KBC Verzekeringen is enorm fier op deze prestatie. “Door de band genomen behoren Belgische bankapps, en in het bijzonder KBC Mobile, al tot de wereldtop daar waar de verzekeringsapps nog kunnen evolueren. Dat ook onze verzekeringsapp nu de eerste plaats wereldwijd voor gebruiksgemak haalt is daarom zeer, zeer fijn om te horen. De voordelen van een sterk geïntegreerd bankverzekeringsmodel komen nog maar eens tot uiting in deze erkenning. De bewezen strategie van KBC om in te zetten op een excellente gebruikservaring zowel digitaal als met een menselijke toets, hebben we ook structureel ingezet aan verzekeringskant, en dat loont. Mijn oprechte felicitaties aan de teams die hun aangehouden inspanningen hiermee beloond zien. Hun dagelijkse inzet maakt dit mogelijk. Ik wens ook de klanten en gebruikers van de app te bedanken voor hun vertrouwen en hun waardevolle feedback die KBC Mobile maakt tot de meest complete, gebruiksvriendelijke app. “

 

 

 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium