KBC Vindr: 4 380 ondernemers hebben hun klankbord al gevonden

KBC Vindr: 4 380 ondernemers hebben hun klankbord al gevonden

Sinds de start al meer dan 100.000 unieke bezoekers

https://vindr.kbc.be/welcomeUit een bevraging die KBC liet uitvoeren door onderzoeksbureau Profacts bij 700 Belgische ondernemers, bleek dat de overgrote meerderheid op zoek was naar een klankbord, een collega ondernemer met wie  ze van gedachten konden wisselen over hun voornaamste uitdagingen.

Daarom hield KBC KBC Vindr boven de doopvont. Op deze online ontmoetingsplaats worden ondernemers (van zelfstandigen tot kmo’s) aan de hand van een algoritme gematcht met collega-ondernemers.

Heel snel bleek dat KBC Vindr een echt “gat in de markt” vult:

  • www.kbcvindr.be kreeg al meer dan 100 000 unieke bezoekers
  • 8 062 ondernemers uit 420 verschillende sectoren registreerden zich; consultancy, design en reclame voeren de Top-3 aan.
  • 75% zijn KBC-klanten en 25% niet-klanten
  • 4 380 ondernemers werden aan elkaar gematcht en zijn effectief met elkaar in contact
  • Diversificatie, wetgeving en partnerships werden genoemd als de voornaamste uitdagingen waarmee ondernemers te maken hebben en waarvoor ze op zoek gaan naar een klankbord.

 

 

 Daniel Falque, CEO van KBC Divisie België: “Toen we van start gingen met KBC Vindr was dat om ondernemers met elkaar in contact te brengen en elkaars klankbord te zijn. In overleg met de gebruikers brengen we momenteel de eerste bevindingen en mogelijke optimalisaties in kaart om het platform nog verder te verbeteren.  Het uiteindelijke doel is een platform dat ondernemers gericht informeert en inspireert zodat zij een boost ervaren in hun eigen ondernemerschap. Op die manier willen we als KBC ondernemerschap mee duurzaam ondersteunen in Vlaanderen.”

 

Hoe werkt het ?

 

Het platform, dat momenteel enkel beschikbaar is in het Nederlands,  laat ondernemers en zelfstandigen toe hun matches te vinden met collega’s aan de hand van een algoritme. Dat algoritme houdt rekening met de sector waarin de onderneming actief is, gelijkgestemdheid tussen ondernemingen, ervaring en persoonlijke interesse van de ondernemer.

 

Aan de hand van 4 criteria berekent een algoritme matches met andere ondernemers die zich op het platform registreerden. De vier criteria zijn:

 

  1. Sectorenmatch: welke affiniteit is er tussen twee sectoren.
  2. Gelijkgestemdheid: welke waarden vindt de ondernemer belangrijk; op basis hiervan worden gelijkgestemde ondernemers gezocht.
  3. Ervaring: in welke thema’s rond ondernemen heeft de ondernemer ervaring en/of wil hij bijleren
  4. Persoonlijk: welke interesses verbinden de ondernemer met andere ondernemers

 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium